fbpx

Mindenkit megrázott a február 6-án Törökországban és Szíriában bekövetkezett hatalmas földrengés híre, melynek következtében a halálos áldozatok száma már több mint 41 ezer, az anyagi kár pedig szinte felbecsülhetetlen. A Tesco Magyarország éppen ezért úgy döntött, hogy csatlakozik a hazai humanitárius szervezetek segélyakcióihoz és pénzadománnyal támogatja a károsultakat.

A Tesco Magyarország 20 millió forinttal járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet napokban indított humanitárius segélyakciójához, amely a törökországi és szíriai földrengés miatt otthontalanná vált családokat támogatja. Emellett a Tesco Csoport több mint 40 millió forintnak megfelelő fontot adományoz a földrengés károsultjainak megsegítésére a Vöröskereszten keresztül.

„Közel egy év elteltével ismét egy szomorú és sokakat érintő csapás indokolja, hogy az Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva késlekedés nélkül cselekedjünk, és kivegyük a részünket a rászorulóknak nyújtott segítő tevékenységből. Stratégiai partnerünkön keresztül az ukrajnai háború elől menekülők után most a földrengés sújtotta térségben lévők minél gyorsabb ellátását szeretnénk megkönnyíteni. Minket is megrázott a tragédia, és együttérzéssel gondolunk az érintettekre”– mondta Pálinkás Zsolt, a Tesco Magyarország vezérigazgatója.