fbpx

A Tesco elsőként csatlakozott az Európai Unió fenntartható élelmiszer-ellátást célzó üzleti és marketinggyakorlatokat tartalmazó magatartási kódexének aláíróihoz.

A kódex az Európai Bizottság „A termelőtől a fogyasztóig” elnevezésű stratégiai munkájának egyik első eredménye, amely az Európai zöld megállapodás részeként közelebb hozza egymáshoz a vezető élelmiszer-feldolgozókat, élelmiszeripari vállalatokat és kiskereskedőket, hogy együtt még fenntarthatóbbá tegyék az európai élelmiszer-ellátást. A kódex minden aláírója nyilvánosan elkötelezte magát a fenntarthatóbb és egészségesebb élelmiszereket ösztönző munka felgyorsítása mellett.

A Tesco vállalásai között szerepel, hogy 2050-ig eléri a karbonsemleges működést. A vásárlók egészségesebb táplálkozásához az egészségesebb termékek arányának növelésével, a növényi alapú termékek értékesítésének 2025-re kitűzött 300%-os növelésével, valamint a sajátmárkás termékek összetételének megváltoztatásával kíván hozzájárulni az áruházlánc. Az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében a vállalat azt tervezi, hogy – a szállítókkal szoros együttműködésben – 2030-ig megfelezi a termelőktől a fogyasztókig vezető úton a működésben, valamint az ellátási láncban keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét.