fbpx

Tesco – 65 millió forintot gyűjtöttek a Tesco vásárlói a szeretet.éhség. adománygyűjtésen

Tesco – 65 millió forintot gyűjtöttek a Tesco vásárlói a szeretet.éhség. adománygyűjtésen

Tizedik alkalommal támogatta tavaly a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, amely december 24-én zárult le. Az áruházlánc üzleteiben ezúttal 260 715 darab kupont értékesítettek, amelyek megvásárlásával a vevők összesen több mint 65 millió forintot adományoztak a rászoruló családoknak.

A szeretet.éhség. pénzadománygyűjtés kiváló lehetőséget ad arra, hogy a hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő embereknek is kicsit szebb és gazdagabb legyen az ünnep. Az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtése során az áruházlánc vevői és dolgozói november 11. és december 24. között a kasszáknál 250 forint értékű adománykuponokat vásárolhattak. Az ezek értékesítéséből befolyt 65 178 750 forintot a Tesco az Ökumenikus Segélyszervezetnek adja át, amelyik az összeget nehéz helyzetben levő családok és gyermekek támogatására fordíthatja.

A kampányhoz csatlakozó cégek közül, az ország legnagyobb adománygyűjtő csapataként a Tesco vásárlói és dolgozói évek óta 60 millió forint feletti értékben gyűjtenek adományt. A kampány során befolyt pénzadományokból az Ökumenikus Segélyszervezet nemcsak az adventi időszakban, hanem egész évben támogatni tudja a rászorulókat.

A Tesco hisz benne, hogy minden apró figyelmesség számít, ezért a szervezet stratégiai partnereként a szeretet.éhség. kampány mellett többek között az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen gyermekkor kampányát is rendszeresen támogatja, amelynek célja a nehéz sorsú és hátrányos helyzetű gyermekek segítése. Az áruházlánc emellett évente több alkalommal tart tartósélelmiszer-gyűjtő kampányokat, illetve több mint 170 áruházból minden nap a rászorulók számára ajánlja fel a már nem eladható, de fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

A szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtés teljes eredményét február elejei sajtótájékoztatóján fogja összegezni az Ökumenikus Segélyszervezet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!