fbpx

Tesco – 5 éves a Tesco Angyal Alapítvány: 116,2 millió forint adomány a krízishelyzetbe került kollégáknak

Tesco – 5 éves a Tesco Angyal Alapítvány: 116,2 millió forint adomány a krízishelyzetbe került kollégáknak

Öt éve jött létre a Tesco Angyal Alapítvány, amely a nehéz helyzetbe került munkatársaknak nyújt szociális segítséget a kollégák befizetéseiből, amelyet a Tesco minden esetben megdupláz. 2019 óta több mint 1300 fő kapott támogatást többek között a gyógykezeléséhez kapcsolódó költségek, daganatos betegségek miatti tartós távollét, lakáskár vagy egy-egy váratlan kiadás fedezéséhez, és közel 500 tescós gyermek táborozhatott az alapítvány jóvoltából.

Ötéves születésnapját ünnepli a Tesco Angyal Alapítvány, amelyet 2019-ben a cég munkavállalóinak és azok hozzátartozóinak megsegítésére hoztak létre. A szervezet célja, hogy a krízishelyzetbe került kollégák részére szociális segítséget nyújtson és egyéb módon is támogassa őket, illetve gyermekeiket. Ezek között szerepel többek között a balesetet szenvedett, sérült vagy egyéb okból beteg dolgozók támogatása, illetve a munkavállalókat ért vagy környezetükben történt súlyos családi események, köztük sürgős műtétek, tartós betegség vagy haláleset, illetve természeti katasztrófák (például vízkár, tűzvész) alkalmával keletkező anyagi terhek mérséklése és a kollégák rehabilitációjának elősegítése.

A kölcsönös segítségnyújtás úgy valósulhat meg, hogy a kollégák lehetőségeikhez mérten, saját döntésük alapján havi vagy egyszeri hozzájárulást fizetnek be a Tesco Angyal Alapítvány számára, a beérkezett összeget pedig a Tesco megduplázza. A rendszeres befizetők száma jelenleg 2162 fő. Az alapítvány kuratóriuma minden hónapban áttekinti a beérkezett pályázatokat és elbírálja azokat, majd a döntést követően a megállapított támogatási összeget elutalja a bajba jutott kolléga számára. A szervezet 1 százalékos adófelajánlásokat is elfogad (2023-ban 3,4 millió forint érkezett), továbbá tagjai gyakran tartanak sütivásárokat vagy egyéb karitatív gyűjtéseket.

A születésnap alkalmából a Tesco Angyal Alapítvány június során sokféle programmal készült a kollégák számára, melyek között szerepelt a legfinomabb sütirecept alapján készülő Év Angyal Tortájának megválasztása, valamint a Vándorangyal díj ismételt elindítása megújult formában. Ez utóbbi kezdeményezés keretében mindig ahhoz a tescós csapathoz kerül majd az elismerés, ahol a legnagyobb mértékben nő az adományozók száma.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!