fbpx

Tesco – 42 millió forintnyi termékadomány a rászorulóknak

Tesco – 42 millió forintnyi termékadomány a rászorulóknak

A Tesco Magyarország a valaha volt legnagyobb élelmiszeradományával támogatja a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, illetve az általuk ellátott, nehéz helyzetbe került családokat. A támogatás értéke összesen 42 millió forint.

A Tesco elkötelezetten támogatja azokat a közösségeket, ahol munkatársai és vásárlói élnek. A rendkívüli körülmények ellenére, a munkatársak kitartó és fáradhatatlan munkájának köszönhetően az áruházlánc jelenleg is üzemelteti napi élelmiszermentő programját, melyben a Magyar Élelmiszerbank partnerszervezetein keresztül az áruházak környékén élő rászorulókat látja el élelmiszerrel.

A napi élelmiszermentő program működtetésén felül a Tesco úgy döntött, hogy 42 millió forint értékű termékadománnyal egészíti ki a nehéz helyzetbe került családok támogatását, melyet Magyarországon két stratégiai partnerén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül juttat el azoknak, akiknek erre most a legnagyobb szükségük van. A valaha volt legnagyobb, egyidejű adományt a vállalat a tavaszra tervezett, de a körülmények miatt elhalasztott „Ön választ, mi segítünk” programra elkülönített büdzsé átcsoportosításából fedezi.

A támogatást a szervezetek alapvető termékek (például babaápolási termékek, tisztítószerek, konzervek, étolaj, cukor és egyéb tartós élelmiszerek) formájában kapják meg, a konkrét terméklista, valamint a termékek aránya a szervezetek igényeit figyelembe véve, az ő bevonásukkal áll össze

A Tesco elkötelezett az élelmiszer-pazarlás felszámolása ellen vívott küzdelemben. Ezért működteti napi áruházi élelmiszermentő programját, aminek keretében a programban részt vevő áruházak munkatársai minden munkanap végén összegyűjtik és szortírozzák a már nem eladható, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszereket. Magyarországon 2014 szeptemberétől 2020. február végéig összesen közel 26 000 tonna adományt adott át az áruházlánc. Ez a mennyiség több mint 64 millió adag ételnek felel meg. Az adományozás jelenleg több mint 170 hazai áruházban zajlik, az adományozás a járványhelyzet ellenére is folyamatos és biztonságos.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!