fbpx

Tesco – 41 millió forint tescós támogatás a helyi közösségi élet fejlesztésére

Tesco – 41 millió forint tescós támogatás a helyi közösségi élet fejlesztésére

Több millió forint elosztásáról dönthettek nemrég a Tesco vásárlói az áruházakban leadott szavazataikkal az Effekteam szakmai közreműködésével meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázati programban. Több mint 2,1 millió voks érkezett 161 közösségépítő kezdeményezésre, melyek megvalósítását a vállalat összesen 41 millió forinttal támogatja.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A július 10-től augusztus 6-ig tartó szavazási szakaszban többek között robotikaverseny szervezésére, szőlészeti-borászati tanösvény kialakítására, közösségi kemence építésére, autizmussal élőknek szervezett hagyományőrző országjárásra, középiskolások szabadegyetemére, valamint kutyával asszisztált mesefeldolgozó foglalkozásokra is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe több mint 2,1 zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot a győri Szigethy Attila úti Tesco szupermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 41 millió forintos támogatást oszt szét 161 pályázó szervezet között, külön is díjazva a budapesti Karotinka Szolgáltató Kft., a somogyi Gondolkodj Zölden – Imagine Green Egyesület, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Ne maradj le! Alapítvány, valamint a Vas vármegyei Rózsafalu Civil Egyesületkezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron vármegyei Szervátültetettek Győr-Moson-Sopron és Vas megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesületének „Mozduljunk együtt!” elnevezésű pályázata kapta, amelynek célja sport- és életmódtábor szervezése a szervátültetettek számára, ezzel is elősegítve a kapott szerv élettartamának növelését.

„Igazán örülök annak, hogy vásárlóink negyede a nyári időszak ellenére aktívan részt vett a támogatások elosztásáról döntő szavazásban, így még több zseton gyűlt össze üzleteinkben, mint az előző fordulóban. Ebből is látszik, hogy a környéken lakók mindenhol szívükön viselik a helyi közösségek életét, amelynek fejlesztéséhez ismét hozzájárulhatunk egy kicsit. A mostani kezdeményezések 43 százaléka a gyermekek, 24 százaléka a családok, 13 százaléka a helyben élő teljes közösség, míg 12 százaléka a hátrányos helyzetűek érdekeit szolgálja, ezért is vagyunk rendkívül büszkék visszatérő pályázóinkra, akik évről évre kihasználják a lehetőséget, hogy néhány százezer forintot elnyerve tegyenek a jó ügyekért. Legaktívabb, újfent nyertes pályázónk a Lehetőség a családoknak 2005 Alapítvány, amely a sok kicsi sokra megy elvet követte, és így 11 alkalommal indulva összesen 3.850.000 forintot fordíthatott eddig projektjei megvalósítására, köszönhetően egyebek mellett annak is, hogy 9 alkalommal a legtöbb szavazatot kapta körzetében” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A 13. fordulóban 57 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában. Körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 400 ezer forinttal jutalmazza.

A program korábbi fordulóihoz hasonlóan, ezúttal is az Effekteam Egyesület menedzselte a teljes pályázati folyamatot a pályázat kiírásától és a projektek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át, a pályázókkal való kapcsolattartásig. A benyújtott pályázatok közül szintén az egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. A pályázat lezárultát követően a szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, illetve az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával itt található: www.tesco.hu/kozosseg

Iratkozzon fel hírlevelünkre!