fbpx

Tesco – 173 helyi szervezet 42 millió forintot söpört be a Tescótól

Tesco – 173 helyi szervezet 42 millió forintot söpört be a Tescótól

A Tesco 42 millió forint sorsát bízta vásárlóira, akik az áruházakban döntöttek arról, hogy mely helyi közösségek osztozzanak a támogatáson. Az áruházlánc immár 12. alkalommal hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” pályázati programját az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével. Ezúttal közel 2 millió voks érkezett 173 közösségépítő kezdeményezésre. A vállalat a szavazatok számának függvényében egyenként 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a projektek megvalósításához, valamint egyenként további 275 ezer forinttal jutalmazza a négy legkreatívabb kezdeményezést.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjában a vásárlók döntik el, hogy saját környékükön mely programok megvalósítását támogassa az áruházlánc. A január 16-tól február 12-ig tartó szavazási szakaszban többek között szemléletformáló szabadulószobára, ingyenes vasúttörténeti kiállításra, láthatatlan vacsorára, logikai parkra, parakarate-versenyre, családi SUP-oktatásra, robotikaversenyre, valamint a végtaghiányról szóló, interaktív előadásra is voksolhattak a Tesco vásárlói. Az áruházakban található gyűjtőkbe közel 2 millió zsetont dobtak be, a legtöbb szavazatot a szegedi Tesco extra hipermarketben adták le.

A zsetonok száma alapján a vállalat 42 millió forintos támogatást oszt szét 173 pályázó szervezet között, külön is díjazva a Heves vármegyei Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete, a Pest vármegyei Seizan Karate-Do Sportegyesület, a Somogy vármegyei Verebély László Vasúttörténeti Egyesület, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszasas Közösségért Egyesületkezdeményezését azok kreativitásáért és innovatív megközelítéséért.

Országszerte a legtöbb szavazatot a Győr-Moson-Sopron vármegyei Egy A Világunk Alapítvány „Dzsungelharcosok kalandjai” elnevezésű pályázata kapta, melynek célja halmozottan sérült és ép fiatalok integrált táboroztatása. A résztvevők az egyhetes program során közösen dolgoznak fel egy mesét játékok, zenék és kézműves foglalkozások segítségével.

A 12. fordulóban 59 körzetből érkeztek pályázatok az oktatást, képesség-fejlesztést támogató, egészséges életmódra ösztönző, valamint környezetvédő és -szépítő kezdeményezések kategóriában. A szavazási szakaszba továbbjutott projektek közül körzetenként a legtöbb szavazatot összegyűjtőket 400 ezer, a második legtöbb zsetonnal rendelkezőket 200 ezer, a harmadik helyezetteket 100 ezer forintos támogatással díjazza a Tesco, míg a különdíjasokat pályázatonként további 275 ezer forinttal jutalmazza.

A program korábbi fordulóihoz hasonlóan, ezúttal is az Effekteam Egyesület menedzselte a teljes pályázati folyamatot a pályázat kiírásától és a projektek adminisztrációjától kezdve a szakmai előbírálaton át, a pályázókkal való kapcsolattartásig. A benyújtott pályázatok közül szintén az egyesület független szakértői választották ki azokat, amelyek továbbjutottak a szavazási szakaszba. A pályázat lezárultát követően a szervezet végzi a támogatottak beszámoltatását, a beszámolók kiértékelését, illetve az eredményekről és a hatásokról az összefoglaló riportok elkészítését.

Bővebb információ a programról a nyertes szervezetek listájával itt található: www.tesco.hu/kozosseg

Iratkozzon fel hírlevelünkre!