fbpx

Szociális programokkal folytatódik az Önkéntesség Magyarországi Éve

Szociális programokkal folytatódik az Önkéntesség Magyarországi Éve

Június 7. és 15. között a szociális ellátás önkéntesség hetével folytatódik az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 programsorozat. A tematikus héthez nem csak szociális területen tevékenykedő civil szervezetek és intézmények csatlakozhatnak, hanem bárki, aki ilyen jellegű szervezetekkel együttműködésben szeretne valamilyen online vagy offline eseményt megvalósítani.

Magyarország Kormánya 11 civil szervezet – köztük az Effekteam Egyesület – kezdeményezésére 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének (ÖMÉ) nyilvánította, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalás fontosságára és az önkéntesség jelentőségére. Az egész éves programsorozat keretében négy témahétre is sor kerül. Az első, a környezetvédelmi és fenntarthatósági önkéntesség hete április 19. és 25. között valósult meg. A június 7–15. között megrendezésre kerülő szociális ellátás hetét követi augusztus 23–29. között a gyermek-család-ifjúság hete, majd október 1–10. között az idősügy hete.

A szervezők célja, hogy minél több emberrel megismertessék a társadalmi felelősségvállalás fontosságát és az önkéntesség jelentőségét. Várják minden olyan civil szervezet és intézmény jelentkezését, amely szeretne részese lenni a tematikus évnek. Csatlakozni lehet saját online vagy offline önkéntes programmal, illetve egy másik szervezettel együttműködésben megvalósítandó kezdeményezéssel is. A regisztráló szervezetek felkerülnek az ÖMÉ honlapjára a támogatók közé, eseményeik megjelennek az ÖMÉ honlapján, Facebook-oldalán és Instagramján. Az egyes programokról készült beszámolók elérhetővé válnak az ÖMÉ felületein, így széles körben megismerhetik azt a hasznos és fontos munkát, amelyet a közreműködő szervezetek végeznek.

Külön erre a célra létrehozott online felületen várják az ÖMÉ 2021 kezdeményezéshez csatlakozni kívánók jelentkezését, illetve azok regisztrációját, akik valamilyen saját programmal szeretnének bekapcsolódni az eseménysorozatba. A felület ezen a linken érhető el.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!