fbpx

Summa Artium – Pályázat kulturális és művészeti szervezetek számára

Summa Artium – Pályázat kulturális és művészeti szervezetek számára

A Summa Artium pályázata támogatni szeretné, hogy a kultúra és a művészetek a hazai társadalom legtágabb körében a mindennapok része lehessen, valamint segíteni szeretné Magyarország kulturális sokszínűségének, az alkotói szabadság és a művészetek függetlenségének megőrzését.

A pályázat elsősorban olyan független és újító projektekhez, valamint kiemelkedő szakmai munkát végző műhelyek munkájához szeretne hozzájárulni, amelyek értékszempontokon kívül eső megfontolásból nem jutnak elegendő közpénz támogatáshoz. A pályázatokat 5 kategóriában várják.   

A Színház és tánc kategóriában olyan szemlék szervezői pályázhatnak, amelyeken hivatásos és független előadó-művészeti társulatok vagy alkotóművészek mutatják be új színházi nevelési, színházpedagógiai programjukat. A szemle járuljon hozzá az alkotások megvalósításához, majd középiskolai helyszíneken való előadásához, vagy segítse a már létező előadások továbbjátszását a középiskolákban.

A „Hiteles helyek” megerősítése pályázat célja olyan autonóm, kulturális vagy művészeti szakmai szervezetek, az alkotómunkát információval, szervezőmunkával, háttér biztosításával segítő műhelyek strukturális támogatása és kapacitásfejlesztése, amelyek egy-egy terület egészét szolgálják, és munkavégzésüket, szervezeti működésüket forráshiány akadályozza.

A „Kortárs művészet a szabad ég alatt” pályázat célja 2020-ban megrendezésre kerülő, független, kortárs művészeti fesztiválok támogatása. 

A „Kortárs képzőművészet az emberekhez közelebb” pályázat a hivatásos képzőművészek vagy művészcsoportok társadalmi üzenetet közvetítő kortárs képzőművészeti projektjeit támogatja.  

Az Autonóm kulturális és művészeti szervezetek projekt támogatása pályázat bármely kulturális, művészeti ágban tevékenykedő, hivatásos szervezetek nagy hatósugarú és társadalmi visszhangot kelteni képes, a társadalmi kohéziót és a szolidaritást elősegítő kulturális, művészeti projektjeit segíti.

A benyújtott pályázatokról a Summa Artium Kuratóriuma hoz döntést egy színházi és egy képzőművészeti szakértői testület javaslata alapján.

A támogatások pénzügyi forrását az Open Society Initiative for Europe biztosítja a Summa Artium Nonprofit Kft-n keresztül. A teljes pályázati összeg: 340 000 000 Ft. 

További információ és részletek a Summa Artium honlapján http://www.summa-artium.hu, pályázni a Summárium on-line regisztrációs adatlapon lehet.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!