fbpx

SPAR – Új mentes hústermékek, kevesebb műanyag-csomagolás a SPAR-nál

SPAR – Új mentes hústermékek, kevesebb műanyag-csomagolás a SPAR-nál

Közel harminc új termékkel jelentkezik idén a SPAR Magyarország a friss húsok és húskészítmények terén, s környezetvédelmi szempontok miatt csökkenti a csomagolóanyagok műanyagtartalmát. Újabb mentes termékek kerülnek a polcokra a SPAR enjoy. convenience üzemből, s folytatódik az együttműködés Rácz Jenő sztárséffel is.

A 2022-es esztendőben is több izgalmas projektet indít a SPAR Magyarország. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek révén közel harminc új termék fejlesztését tervezi a friss húsok és húskészítmények vonalán. Tovább folytatódik az együttműködés Rácz Jenő séffel, hogy még izgalmasabb gasztronómiai élményekhez juthassanak a vásárlók. E munkakapcsolat alapja a minőségi alapanyagok tisztelete és a folyamatos fejlődés iránti igény. A közös munka során a tavalyi kampányban már megismert marha frisshús, illetve fűszerezett darálthús termékek mellett idén főszerepet kapnak a húsüzem kiváló minőségű sertéshúsai, mégpedig a séf különleges fűszerkeverékeivel. A szakemberrel együttműködve, az eddigi palettát kibővítve három új termék kerülhet majd a vásárlók elé még ebben az esztendőben.

A bicskei húsüzemben az idei évben öt új termék, köztük vörösáruk, fűszeres szalonna és főzőkolbászok fejlesztését tervezi a vállalat. A perbáli húsüzemből – ahol nagyszabású üzemfelújítás indult januárban, a padozat javításától kezdve a segédanyagraktár bővítésén, a világítás korszerűsítésén át a nyílászárócseréig –, tizenkilenc újdonság kerül majd ki, köztük főtt füstölt szalonnafélék, disznósajtok, hurkák, illetve prémium sonkafélék. Ahhoz, hogy a legjobb minőségű húsok és húskészítmények jussanak el a vevőkhöz, a SPAR a folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiai hátteret is: a perbáli laboratóriumban számos mikrobiológiai és analitikai vizsgálat, mérés támogatja a minőségi és biztonságos termékelőállítást, s nemrégiben sikeresen megújult a vállalat bio-frisshús termékek előállítására vonatkozó minőségügyi tanúsítványa is.

A kényelmi termékeket gyártó SPAR enjoy. convenience üzem 2018-as megnyitása óta egyre szélesebb szendvics- és salátakínálattal látja el az üzlethálózat egységeit. A SPAR kényelmi termékeket gyártó, 2018-ban átadott, 1500 négyzetméteren működő üllői üzeme az elmúlt években folyamatosan új termékekkel és egy új gépsorral is gyarapodott, a gyors és minőségi étkezést biztosító szendvics- és salátakínálat pedig így évről évre egyre szélesebb.

A kényelmi kategória égisze alatt idén több új mentes termék is a polcokra kerül: ilyen lesz a készételként kínált, laktózmentes sajttal töltött csirkemell gluténmentes panírban, glutén-, laktóz-, és pálmaolajmentes vegán káposztasalátával, védőgázas csomagolásban, és a Veggie kukoricasaláta. Ebben az esztendőben várnak bevezetésre a hot-dog és vegaszendvics-készítmények, valamint majonéz alapú szezonsaláták, de folyamatosan egy-egy újdonsággal bővül a jelenlegi szendvicskínálat is.

A SPAR fontosnak tartja, hogy kevesebb műanyagot használjon a termékek csomagolásában, s ennek érdekében a termékfejlesztői területek folyamatosan keresik az új megoldásokat. A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak kapcsán a tálcák műanyagtartalmát úgy csökkentik, hogy technológiailag továbbra is tökéletesen megfeleljenek a tárolási és védőgáztartó elvárásoknak. Így mostantól 10 százalékkal vékonyabb fóliából készülnek ezek a csomagolóeszközök. Az új tálcák mindössze abban különböznek az eddig alkalmazottaktól, hogy vékonyabb az anyagvastagságuk, de stabilitásukon ez nem változtat, a bicskei húsüzemben gyártott közel ötven fajta tálcás termék – köztük friss nyers húsok, nyers és előkészített darált húsok, grillkészítmények – már ilyen csomagolásban kerülnek a pultokba. Ezzel a 2022-es évben várhatóan 13 500 kilogrammnyi műanyag takarítható meg, azaz ennyivel csökkenthetőek a környezeti terhek. A tervek szerint a vákuumcsomagolt termékeknél is hasonló eljárással csökken majd a felhasznált műanyagcsomagolás mennyisége. A cégcsoportnál továbbra is folyamatosan elemzik azokat a technológiai lehetőségeket, amelyek segítségével még inkább környezetbarát árucikkekkel állhatnak a vásárlók elé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!