fbpx

Immár harmadik alkalommal indította el a SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal közösen a „Mancs a bajban!” elnevezésű kétnapos állateledel-gyűjtő kampányát. A gyűjtés harmincöt helyszínén, az ország valamennyi INTERSPAR áruházában kutya száraz tápból több mint 9 ezer, macska száraz tápból pedig több mint ezer kilogramm gyűlt össze, az áruházlánc pedig 1 millió forinttal járult hozzá az alapítvány munkájának támogatásához.

„Az elárvult állatok gyakran csak a civil állatvédő szervezeteknek köszönhetik túlélésüket, ezért is fontos, hogy évről-évre támogassuk őket. Vállalatunk immár harmadik alkalommal csatlakozott a „Mancs a bajban!” programhoz, amelybe igyekszünk minél több állatvédelmi szervezetet bevonni és célzottan oda eljuttatni vásárlóink adományait, ahol legnagyobb erre a szükség” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A hazai üzletlánc több mint tíz éve segíti adományaival a magyarországi állatmenhelyek, állat- és vadasparkok ellátását, hiszen elsősorban nekik ajánlja fel a kereskedelmi forgalomból kivont, de az állatok élelmezésére még hasznosítható termékeket. A kétnapos intenzív állateledel-gyűjtés során a SPAR és szakmai partnere, az Országos Állatvédőrség Alapítvány még inkább fel tudta hívni a figyelmet nemcsak a felelős állattartásra, de a menhelyek támogatásának fontosságára is.

A „Mancs a bajban!” állateledel-gyűjtési akció két napja alatt a civil szervezetek munkatársai a kutyáknak több mint 9 ezer kilogramm száraz tápot, 7 ezer doboz konzervet, míg a macskáknak több mint ezer kilogramm száraz tápot, közel 7500 doboz konzervet, 6400 csomag alutasakos eledelt és 1355 kilogramm macskaalmot gyűjtöttek, a vásárlók pedig mindezen túl még állatfelszerelések és tisztítószerek felajánlásával is hozzájárultak az akció sikerességéhez.