fbpx

A SPAR már minden üzletében visszaveszi a papír, fém, műanyag és üveg csomagolási szelektív hulladékot. A vállalat egyre több áruházában alakít ki speciális hulladékgyűjtőket, melyeket mostantól egy interaktív térképes kereső segítségével még egyszerűbben megtalálhatnak a vásárlók.

A SPAR Magyarország fenntarthatósági programjának egyik legfontosabb területe a természeti környezet védelme, amelyben fontos szerepe van a modern hulladékgazdálkodásnak. Az áruházlánc az elmúlt három évtizedben fontos előrelépést tett a szelektív feldolgozás irányába: a kezdeti 46%-os újrahasznosítási arány mára 70%-ra nőtt.

A szelektálási arány növekedésében nagy szerepet játszottak a SPAR által bevezetett intézkedések: a vállalat ma már valamennyi áruházában visszaveszi a vásárlók kereskedelmi csomagolásból származó hulladékát. Ezen kívül PET és aludobozok, üvegek, műanyag bevásárló reklámtáskák, Tetra Pak dobozok, hullámkarton, fólia, vegyes papír és reklámújságok, valamint egyéb papíralapú hulladékok elhelyezésére is lehetőséget biztosít az áruházlánc.

A papír-, műanyag-, fém- és üveghulladékok újrahasznosításának mértékét jelentősen támogatta az üzletekben található hulladékgyűjtő szigetek kialakítása. A vásárlók mostantól egy interaktív térképén kereshetik meg, hogy melyik SPAR áruházban találnak speciális hulladékgyűjtőket a PET, az aludoboz, a papír és az üveg, vagy a használt elemek és a sütőolaj számára. A felületen jelölték azokat a helyszíneket is, ahol aludoboz visszaváltó automaták üzemelnek az országban.

A SPAR szelektív gyűjtőpontok térképes keresője itt érhető el: https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/szelektiv-hulladek