fbpx

SPAR – Papíralapú zacskóba kerülnek a pékáruk a SPAR-ban

SPAR – Papíralapú zacskóba kerülnek a pékáruk a SPAR-ban

A SPAR újabb lépést tesz a környezeti fenntarthatóság felé: májustól kivonja üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra vált.

A SPAR évekkel ezelőtt elkötelezte magát a környezeti terhelés csökkentése mellett és folyamatosan arra törekszik, hogy az élelmiszerek csomagolása során felhasznált műanyag mennyisége a lehető legkevesebb legyen. A zöldségek és gyümölcsök tárolására használt hagyományos műanyag tasakok biológiailag lebomló és komposztálható zacskóval történő felváltását már több üzletben teszteli a vállalat, most pedig az ország összes SPAR és INTERSPAR áruházának pékáru osztályain cserélik le a tisztán műanyagból készült zacskókat papíralapú csomagolásokra.

A műanyag betekintőnyílással rendelkező papírtasakok egyre szélesebb körű használatával kevesebb műanyag keletkezik, illetve kerül forgalomba, amelynek köszönhetően csökken a környezeti terhelés. A SPAR számos alternatívát ajánlott már eddig is vevőinek, hogy környezettudatos eszközöket használhassanak bevásárlásaik során. Nemcsak a többször használatos, zöldségek és gyümölcsök, valamint pékáruk tárolására használható tasakok bevezetésével ösztönözték ezt, hanem azzal is, hogy a vásárlók akár saját csomagolóanyagban, vagy csomagolás nélkül is megvásárolhatják ezen termékeket. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!