fbpx

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. – Vásárlóival együtt tesz a környezet védelméért a SPAR Magyarország

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. – Vásárlóival együtt tesz a környezet védelméért a SPAR Magyarország

A SPAR Magyarország aktív és változatos tevékenységet végez a környezeti fenntarthatósággal kapcsolatos ügyek terén. A cég a hulladékkezeléstől a logisztikán át a reklámtevékenységig számos környezetkímélő megoldást alkalmaz, és vásárlóit, valamint a partnereit is bevonja ezekbe. 

A felújítások során 2019-ben is minden esetben energiatakarékos eszközöket integrált az új üzleteibe. A fénycsöves lámpatesteket LED-lámpákra cserélték, valamint több esetben integrált hűtéstechnikai rendszert alakítottak ki. 

A vállalat számos környezetkímélő megoldást kínál a vevőknek is: ilyen a papír szalagfüles táska, a papír hőszigetelős táska, az ún. non-woven többször használatos környezetbarát táska, valamint a PP-típusú, többször használatos bevásárlótáska. 2019-ben a műanyag hőszigetelős táskákat is olyan R-PET mélyhűtőtáskákkal váltották ki, amelyek újrahasznosított PET palackokból készülnek, a műanyag szalagfüles bevásárlótáskákból biológiailag lebomló anyagokból előállítottakat kínálnak. 

Többek között 2019 januárjától a friss tojás is kizárólag papírcsomagolásban kerül a kosarakba, valamint bevezették az újrahasználható polyester táskákat a zöldség-gyümölcs és pékrészlegeken, utóbbi esetében az ablakos papírzacskó is elérhető mindenhol. 

Áruházaikban már ötödik esztendeje működik az üveghulladék-gyűjtés, és évről évre nő a vásárlók által leadott mennyiség: tavaly 640 tonna üveghulladékot adtak le a szelektív szigeteken. Az üzletlánc 2019-ben elektromosautó-töltőket is telepített számos áruházához.

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!