fbpx

SPAR – Közel 20 ezer családnak segítettek a SPAR vásárlói karácsony előtt

SPAR – Közel 20 ezer családnak segítettek a SPAR vásárlói karácsony előtt

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország közös Adni Öröm! adománygyűjtő akciója révén az elmúlt év végén 143 tonna élelmiszerből készülhetett ajándékcsomag, amelyet 19.500 családnak juttattak el még az ünnepek előtt a szeretetszolgálat munkatársai.

Az Adni Öröm! karácsonyi élelmiszer-adománygyűjtő akcióban az adakozó emberek egyfajta névtelen jótevői egy másik családnak, amelynek tagjait nem ismerik. Azért, hogy az ajándékozás élménye valamelyest meghittebbé váljon, az ajándék mellé személyes üzeneteiket is eljuttathatták az adományozók a rászoruló családoknak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország immár több mint negyedszázada szervezi meg karácsony előtti akcióját, a legutóbbi volt a 26. ilyen alkalom.

A karácsony előtti időszakban a szeretetszolgálat 3000 önkéntese települt ki országszerte a kijelölt SPAR és INTERSPAR üzletekbe, arra buzdítva a vásárlókat, hogy aki teheti, ajándékozzon tartós élelmiszert a rászoruló embereknek. Ezt több tízezren meg is tették, melynek köszönhetően 143 tonna tartósélelmiszer-adomány gyűlt össze. A jótékonysági kezdeményezés sikeréhez az üzletek és az online shop vásárlói több mint 7,3 millió forint felajánlással járultak hozzá a személyesen vagy online megvásárolt adománykártyákon keresztül. A felajánlott tartósélelmiszerek és a befolyt pénzösszeg segítségével 19 500 ajándékcsomag készült el.

Az élelmiszercsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által támogatott rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal vagy nehéz körülmények között élő emberek kapták még az ünnepi időszak előtt. Az adományt előzetesen összeállított címlista alapján vitték házhoz a szervezet munkatársai, a hajléktalan emberek pedig a nappali melegedőkben vehették át a számukra összeállított csomagot.

A SPAR Magyarország felkérése készült kutatás szerint a 18-65 éves lakosság 78 százaléka legalább egyszer már adakozott valamikor, minden harmadik megkérdezett pedig rendszeresen adományoz. A válaszadók leggyakrabban az ünnepi időszakokban jótékonykodnak és ezt legnagyobb arányban személyes módon szeretik megtenni: az üzletekben kihelyezett adománygyűjtő perselyekbe dobva, közvetlenül átadva a rászorulóknak, üzletekben termék átadásával, illetve személyesen az adománygyűjtő szervezetekhez fordulva.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!