fbpx

SPAR – Környezettudatos működést segítő rekeszekre vált a SPAR

SPAR – Környezettudatos működést segítő rekeszekre vált a SPAR

Új típusú, többször használatos szállítórekeszeket vezet be 2024-ben a zöldség-gyümölcs osztályain a SPAR Magyarország. Az összecsukható, újrahasznosítható, könnyen tisztítható, strapabíró rekeszek valamennyi SPAR üzletben megjelennek az év folyamán.

A SPAR Magyarország számára stratégiai kérdés a környezeti fenntarthatóság elérése. Fontos célja, hogy csökkentse a hulladéktermelést, segítse a keletkezésének megelőzését, valamint növelje az újrahasznosítás mértékét. A vállalat 2023-ban is számos olyan intézkedést hozott, amelyek ezeket a célokat szolgálják. Többek között döntött arról, hogy kevesebb műanyagot használ egyes termékek csomagolásánál, emellett jelentős mennyiségű műanyagfóliát takarít meg azzal, hogy többször használatos rolli-ponyvával fedi le a szállítmányok egy részét. Új, digitális megoldásaival pedig a papíralapú adminisztrációt sikerült nagyban csökkentenie.

Az idei év egyik fontos lépése ezen a téren, hogy a SPAR-hálózatban egységesen bevezetésre kerülnek az úgynevezett „IFCO” tárolórekeszek, amelyek nemcsak az élelmiszerbiztonság területén erősítik az üzletláncot, hanem a környezettudatos működést is segítik. Az új rekeszekkel a bolti megjelenés egységesebb, esztétikusabb lesz. Ezen felül a magas élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelelő, többször használatos tárolórekeszeknek több más előnye is van. Egyrészt a jövőben lényegesen kevesebb karton, műanyag és fa úgynevezett egyutas rekeszre lesz szükség. Az új rekeszek strapabíróak és összecsukhatóak, ezáltal a szállítás során jelentős költségek takaríthatók meg. Másrészt könnyen tisztíthatóak, és a logisztikai folyamatok során kisebb az áru sérülésének lehetősége, ami a zöldségek és gyümölcsök esetében kiemelten fontos szempont. A rekeszek újrahasznosíthatóak, sérülés esetén pedig a gyártó teljes egészében újra fel tudja használni ezeket alapanyagként.

A SPAR Magyarország 2023 szeptembere óta teszteli az új rekeszeket, a tapasztalatok igen kedvezőek a használatukkal kapcsolatban. A tervek szerint az év végére a vállalat valamennyi üzletében megtalálható lesz az új rendszer, ahol annak használata indokolt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!