fbpx

SPAR – Jelentősen csökkenti papírfelhasználását a SPAR

SPAR – Jelentősen csökkenti papírfelhasználását a SPAR

Ismét nagy lépést tett a környezettudatosság irányába a SPAR Magyarország. A vállalat digitális megoldásokkal csökkenti az áruházai működéséhez szükséges, papíralapú adminisztrációt. Az intézkedés révén a vállalat 14 tonna papírt takarít meg már 2023-ban.

A SPAR számára fontos alapelv a környezettudatosság, melynek szellemiségében igyekszik napi működésének szinte valamennyi területén új megoldásokkal élni. Ilyen fontos terület a papírcsökkentés is: az áruházlánc az üzlethálózati folyamatok kapcsán is törekszik a digitális megoldásokra, 2019 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy ezen a területen is minimalizálja a papírfelhasználást.

A vállalat legújabb kezdeményezése az adminisztráció terén az online megoldásokra helyezi a hangsúlyt. Megszűntek például a takarítási naplók és a hűtőkontroll lapok papíralapú feljegyzései, helyette digitális adatok állnak rendelkezésre. Ennek köszönhetően 2023-ban éves szinten már csaknem 14 tonnával kevesebb papír kerül felhasználásra.

A SPAR fenntarthatósági programja keretében nemrégiben már zöldre váltott a SPAR Online shop is: a korábban szintén papír alapú szállítólevelet digitálisra cserélte a vállalat. Ez éves szinten több mint 3 tonnányi megspórolt anyagmennyiséget jelent.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!