fbpx

SPAR – Jelentősen csökkenti műanyagfólia-felhasználását a SPAR

SPAR – Jelentősen csökkenti műanyagfólia-felhasználását a SPAR

Éves szinten több mint 59 tonnányi műanyag csomagolóanyagot takarít meg a SPAR azzal, hogy a logisztikai folyamatok során többször használatos rolli-ponyvával fedi le az áruházakba induló szállítmányok egy részét.

Tavaly december végéig több mint 35 ezer rolli-ponyva alkalmazását kezdte meg a SPAR. A logisztikai láncban a termékek a raktárból kerülnek az áruházakba, ezeket előbb rollikocsikra helyezik, majd rögzítik. Ez utóbbi folyamat eddig fóliával történt, mostantól viszont, ahol lehet, rolli-ponyvát alkalmaznak. A raktárból kamionnal kerülnek az üzletekbe a ponyvával lefedett rollikocsik, majd az üres szállítóeszközök és az összegyűjtött ponyvák visszakerülnek a raktárba, s újra fel lehet ezeket használni a következő szállításnál.

A SPAR üzleti filozófiájának egyik sarkalatos pontja a környezettudatos működés, emiatt az áruházlánc kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a negatív környezeti hatásokat a minimálisra csökkentse. A rolli-ponyva alkalmazása a cégcsoport-szintű célkitűzéseket is támogatja, miszerint 2030-ig jelentősen csökkenjen a hulladéktermelés a megelőzés, a csökkentés, az újrahasznosítás és az újrahasználat révén. Az áruházaknál keletkező és értékesíthető másodlagos nyersanyagok – papír, műanyag – szelektálása terén a kezdeti 46 százalékos újrahasznosítási arány ma már meghaladja a 70 százalékot. Természetesen, a legjobb csomagolási hulladék az, ami eleve nem is jön létre. A rolli-ponyva esetében éppen erről van szó, hiszen jelentős mennyiségű műanyag fóliát vált ki. A SPAR a számítások szerint évente több mint 59 tonnányi műanyag csomagolóanyagot takarít meg ezzel az újítással, csökkentve a környezeti terhelést.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!