fbpx

SPAR – Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére

SPAR – Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére

Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

A SPAR Magyarország már több mint egy évtizede segíti a magyarországi állatmenhelyek, állat- és vadasparkok ellátását azzal, hogy számukra is felajánl a kereskedelmi forgalomból kivont, az állatok élelmezésére azonban még hasznosítható termékeket. A vállalat emellett az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal több mint 10 éve szervezi állateledel-gyűjtő akcióit, amelyekkel az állatmentésben résztvevő civil szervezeteket támogatják. A kezdeményezés célja a felajánlások gyűjtésén túl az, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, valamint a menhelyek munkájának fontosságára.

Az országos akció az idei évben is folytatódik. Az állatmentésben közreműködő szervezetek a koordinálást és beosztást végző Országos Állatvédőrség Alapítványon keresztül csatlakozhatnak a gyűjtőakciókhoz. A SPAR és INTERSPAR üzletek vásárlói hónapról-hónapra találkozhatnak a civil szervezetekkel és munkájukat állateledel-adománnyal támogathatják.

A 2023-as esztendőben 174 adománygyűjtés során országszerte összesen 27 344 kilogramm száraztápot, 17 704 darab konzervet és 1 216 darab kutyaszalámit adományoztak a vásárlók a kutyusoknak. A macskák számára pedig 27 814 darab konzerv és alutasakos étel, valamint 4646 kilogramm táp gyűlt össze. Ezek között május hónapban kiemelkedően sok felajánlás érkezett, ekkor szervezte meg harmadik alkalommal a vállalat és az Országos Állatvédőrség Alapítvány állatmentő civil szervezetek közreműködésével a Mancs a Bajban! gyűjtőakciót. A két nap során a kutyáknak csaknem 9 ezer kilogramm száraz tápot, 4 500 doboz konzervet, míg a macskáknak több mint 1 000 kilogramm száraz tápot és 2 500 doboz konzervet gyűjtöttek össze az aktivisták az ország 35 INTERSPAR hipermarketében. Az üzletek vásárlói pedig ezeken felül különféle állatfelszerelésekkel és tisztítószerekkel is hozzájárultak az akció sikerességéhez, a SPAR pedig további egymillió forinttal segítette az Országos Állatvédőrség Alapítvány munkáját. A gyűjtések helyszínéről és időpontjáról a SPAR erre a célra létrehozott online felületén tájékozódhatnak a támogatók: www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban

Iratkozzon fel hírlevelünkre!