fbpx

SPAR Magyarorzság Kereskedelmi Kft. – A vásárlókkal együtt a környezet védelméért a SPAR

SPAR Magyarorzság Kereskedelmi Kft. – A vásárlókkal együtt a környezet védelméért a SPAR

A környezetvédelmi program globálisan vonatkozik a teljes cégre. Ennek során a SPAR egyrészt energiatakarékossági szempontok alapján folyamatosan újítja meg az üzleteit, pl. a fénycsöves lámpatesteket lecseréli LED-lámpákra, a hűtőket beüvegezi, valamint átállt az úgynevezett transzkritikus CO2 hűtéstechnikai rendszerek használatára. Több esetben integrált hűtéstechnikai rendszert alakít ki az áruházakban, melynek segítségével a hűtőbútorokból és hűtőkamrákból származó hőt az épület fűtéséhez használja fel.

A vállalat évek óta csökkenti az akciós kínálatát bemutató szórólapjai súlyát, kamionjait energiatakarékos gumiabroncsokkal szereli fel, valamint olyan fülkékkel rendeli, amellyel csökken az üzemanyag-felhasználás és a károsanyag-kibocsátás. A vásárlóit is bevonja zöld programjába.

Üzleteiben csökkenti a műanyag bevásárlótáskák számát és környezetkímélő megoldásokat alkalmaz: papír szalagfüles táskát, papír hőszigetelős táskát, az ún. non-woven többször használatos környezetbarát táskát, valamint a PP-típusú, többször használatos bevásárlótáskát. Az élelmiszerkereskedelmi láncok között Magyarországon egyedülálló módon bevezette a mosható, újrahasználható táskákat a zöldség-gyümölcs részlegen. Saját márkás termékeinél folyamatosan cseréli a csomagolásokat, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. PET palackjai egyre könnyebbek, így a gyártás, a szállítás és a palackok életciklusának végén a környezetre gyakorolt hatásuk is kisebb. A friss tojások kizárólag papírcsomagolásban kerülnek a kosarakba.

Tevékenysége során egyre több anyagában újrahasznosítható papírt és kartont használ, mennyiségük az elmúlt 4 évben közel 25%-kal nőtt. A SPAR és INTERSPAR áruházakban már ötödik éve gyűjtik vissza az üveghulladékot: tavaly 640 tonnát adtak le a SPAR szelektív szigetein. A papír hulladék-kibocsátási mennyisége 335%-át, műanyagfólia kibocsátásának 95%-át gyűjtötte vissza és gondoskodott az anyagában történő újrahasznosításáról.

További információk a projekttel kapcsolatban: https://www.spar.hu/sajto/vasarloival-egyuettleszegyrezoeldebbvallalataspar

Iratkozzon fel hírlevelünkre!