fbpx

Sok kicsi sokra megy a felelősségvállalás terén is

Sok kicsi sokra megy a felelősségvállalás terén is

Az OTP Ingatlanpont az OTP Csoport tagjaként és az ingatlanközvetítői piac egyik meghatározó szereplőjeként is egyre nagyobb figyelmet fordít a környezetre és a társadalomra. Az elmúlt években ezzel összhangban kezdte el felépíteni CSR tevékenységét és a közelmúltban bekapcsolódott az Effekteam tagságának szakmai munkájába is. A vállalat eddigi eredményeiről és jövőbeni céljairól dr. Hartlieb Balázs ügyvezető mesélt nekünk.

Ingatlanközvetítőként hogyan látják vállalatuk szerepét és felelősségét a természet megóvása, a környezeti fenntarthatóság megteremtése terén?

Hiszünk abban, hogy „sok kicsi sokra megy” alapon is érdemes tennünk bolygónk jövőjéért. Cégünk első és egyik legfontosabb lépése, amely hosszú távon hozzájárul a környezeti fenntarthatósághoz, a digitális folyamatokra történő átállásunk volt. Az OTP Ingatlanpont 2017-ben döntött úgy, hogy egy jelentős fejlesztésbe vág bele annak érdekében, hogy a mindennapi munka során szükséges papír alapú dokumentációs folyamatokat teljes mértékben az online térben tudja kezelni. Ingatlan tanácsadóink ma már teljes mértékben papírmentesen végzik az ügyfelekkel való ingatlanközvetítéshez kapcsolódó folyamatokat. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel a lépéssel úttörők lehettünk az ingatlanközvetítői piacon, hiszen – versenytársainkat megelőzve – társaságunk tért át először 100%-ban az online térre, így biztosítva a papírmentes működést irodáinkban. A 2018 óta teljeskörű digitális szolgáltatáscsomagunk részeként ügyfeleinkkel már kizárólag elektronikusan kötjük a megbízási szerződéseket, munkatársaink a teljes adminisztrációt rugalmasan, papírmentesen végzik, valamint az ügyfeleknek lehetőséget adunk széles körű online ügyintézésre, KAPCSOLATIPONT ügyfélfiókunkon keresztül.

A környezettudatos működés mellett az elmúlt években társaságuk egyre aktívabban járul hozzá a közösségek jóllétéhez, fejlődéséhez is. Ezen a területen mik a fő prioritások és milyen konkrét projektek valósultak már meg az utóbbi időben?

Célunk az olyan programok, kezdeményezések felkarolása, amelyekkel gyermekeket, nehéz helyzetben lévő családokat segíthetünk. Tevékenységeink közül visszatérő a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójában való részvételünk, ahol a nélkülöző gyermekek öröméért, boldog karácsonyáért gyűjtünk ajándékokkal teli cipősdobozokat. Országos hálózatunkból több ingatlanirodánk is gyűjtőpontként funkcionált az elmúlt években, így rengeteg doboznyi ajándékot sikerült összegyűjtenünk, amivel több tucat nehéz sorsú gyereknek szereztünk örömet.

Sajnálatos módon az elmúlt időszakban az OTP Ingatlanpont hálózatában dolgozó munkatársaink közül is akadtak olyanok, akik segítségre szorultak. A személyes tragédia okozta nehézségek és anyagi terhek enyhítése érdekében hálózatunk összefogott, hogy segítsük a családok normál életviteléhez szükséges források biztosítását. Lehetőségünk adódott kiemelkedő emberi és sportteljesítményt nyújtó kollégáink támogatására is, olyan versenyeken való részvételük biztosításához, amely önállóan megoldhatatlan lett volna számukra.

A Nevetnikék Alapítvánnyal együttműködve kórházban lévő beteg gyermekek részére készítettünk öko-játékokat, melyek segítenek a kellemetlen vizsgálatok közben fellépő szorongás csökkentésében. Ezeknek a különleges ajándékoknak köszönhetően a krónikus betegek a következő vizsgálatra oldottabb lelkiállapotban érkezhetnek és a kezeléseket is könnyebben viselik.

A tavalyi évben – egy nagyobb projekt keretein belül – az OTP Bankkal együttműködve segítettünk több tucat Magyarországra menekült ukrán munkatárs és családtagjaik helyzetének könnyebbé tételében. Több mint 700 önkéntes mintegy 40 lakáson dolgozott annak érdekében, hogy azokat átmeneti otthonokká varázsolják. A lakások olyan ukrán családok számára váltak elérhetővé, akik terveik szerint a következő időszakban Magyarországon kívántak maradni. Munkatársaink festettek, takarítottak, valamint a belső gyűjtésből és a Humanitás Szociális Alapítvány által felajánlott hozzájárulásból vásárolt lakberendezési tárgyakkal, műszaki cikkekkel rendezték be a lakásokat, és figyeltek arra, hogy minden megtalálható legyen, ami a mindennapi komfortos élethez szükséges. Ezeken felül is kedveskedtek önkénteseink: mivel előzetesen kaptak alapinformációkat a beköltöző családokról, a legtöbben egészen személyre szabottan tudták előkészíteni az ingatlanokat, akár gyermekkuckóról vagy dolgozósarokról volt szó. Köszönhetően a sok segítő kéznek, nem maradtak el az apróbb, személyes ajándékok, ruhák, kozmetikumok sem. A legtöbb helyen teli éléskamra és hűtő várta a családokat, sőt olyan csapattag is volt, aki saját festményét ajánlotta fel, ezzel díszítve a lakás falát.

Szívügyünk az állatok sorsa is, így az elmúlt időszakban tomboló infláció és a megnövekedett rezsiköltségek hatására egyre nehezebb helyzetbe kerülő alapítványokat és civil szervezeteket is igyekszünk segíteni. Ennek apropóján álltunk be a Fővárosi Állat- és Növénykert mögé is, mint örökbefogadó támogató.

Az Effekteam szakmai közösségének tagjaként milyen terveik vannak a jövőre vonatkozóan?

Igyekszünk továbbra is minél több olyan ügyet felkarolni, amellyel hozzájárulhatunk környezetünk jobbá tételéhez és nehéz helyzetben lévő embertársaink megsegítéséhez. Az Effekteam tagjaihoz csak nem rég csatlakoztunk, de bízunk benne, hogy sok nemes ügy létrejöttében támogathatjuk egymás munkáját.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!