fbpx

Sanofi-Aventis Zrt. – KiDS

Sanofi-Aventis Zrt. – KiDS

A Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) 2013-ban indította útjára a „Kids and Diabetes in Schools” (KiDS) programot az ISPAD közreműködésével és a Sanofi támogatásával. Hazánkban 2018-ban indult el a program az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal, hazánk egyik legfontosabb egészségügyi civil szervezetével közösen.

A program célja egy támogató iskolai környezet megteremtése, ahol a cukorbeteg gyerekek biztonságban érezhetik magukat, és nincsenek kitéve a megkülönböztetésnek. Másik célja a megelőzés: az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás fontosságának hangsúlyozásával.

A KiDS célcsoportjai a 9-10 éves korosztály, illetve az őket tanító pedagógusok és szüleik. A gyermekeknek szóló tematikus nap első fele egy diabetes képzésből áll, melyet interaktív csoportmunkák követnek puzzle, cukorbetegséggel kapcsolatos eszközhasználat, versenyek és kvízjátékok formájában.

Párhuzamosan az adott iskola pedagógusai és szülői diabetológus szakorvos által tartott előadáson vesznek részt, ahol megismerik a cukorbetegséggel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, pl. a hipoglikémia jelenségét és a veszélyhelyzetek kezelésének módjait.

2020-ban a világjárvány miatt online nyílt hét került megrendezésre, amely öt webinárt jelentett, pedagógusok és szülők részére, ezeken 408 fő vett részt.

Az elmúlt három évben 2150 ember vett részt a hazai KiDS foglalkozásain, köztük több mint 1000 általános iskolás. A projekt távlati célja a diabetes edukáció beemelése a magyar köznevelési rendszerbe.

További információk a projekttel kapcsolatban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!