fbpx

Samsung Magyarország – önkéntes nap

Samsung Magyarország – önkéntes nap

250 adag paprikás krumpli főzése, 250 darab kókuszgolyó elkészítése, 6600 darab konzerv felcímkézése – ez a Samsung dolgozóinak szervezett önkéntes nap mérlege. A lelkes önkéntesek a Twist Olivér Alapítványt támogatták a Magyar Élelmiszerbanknál készült ételcsomagokkal. Az önkéntes nap szervezésében az Effekteam Egyesület volt a Samsung partnere.

A Twist Olivér Alapítvány 1991 óta folytat hajléktalanokat segítő tevékenységet a IV. kerületben, ahol átmeneti szállással, nappali melegedővel és utcai szolgálattal segíti az elsősorban Újpesten és környékén élő rászorulókat.

A Samsung 22 önkétese 250 adag paprikás krumplit főzött meg számukra és ugyanennyi adag édességgel járult hozzá jólétükhöz. A főzés során a résztvevők több olyan feladatot is kaptak, amelyek kihívás elé állították a csapatokat. Az önkénteseknek leginkább tetsző volt, a ki tud a virslikarikákból magasabb tornyot építeni, és a ki tud egy krumplit úgy meghámozni, hogy minél hosszabb legyen a héja. A feladatok legfőképp az élelmiszerpazarlás megelőzésére hívták fel a figyelmet. A program során helyszínbejáráson is részt vettek az önkéntesek, miközben számos kérdést tehettek fel az élelmiszermentés tevékenységéhez kapcsolódóan, amivel sikerült hozzájárulni a témában történő érzékenyítésükhöz.

A közös ebéd elfogyasztása és az adomány ételek bedobozolása után az Élelmiszerbank helyszínbejárása közben egy beszélgetés zajlott az élelmiszermentés tevékenységéről, és annak magyarországi helyzetéről. A beszélgetés után a szervezet központi raktárában az adományként beérkezett konzervek címkézése és raklapozása volt a feladat.

A legtöbb résztvevőt az motiválta, hogy tegyenek valami jót a társadalomért, és a hátrányos helyzetűekért.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!