fbpx

Samsung – Tudatos tartalomkészítéssel- és fogyasztással a zaklatás ellen

Samsung – Tudatos tartalomkészítéssel- és fogyasztással a zaklatás ellen

Az emberek szinte életkortól függetlenül használják az okostelefonokat és a közösségi oldalakat, amelyek akár ártalmasak is lehetnek, legfőképpen a Z generáció tagjaira. Az internetes zaklatás elleni világnapon (#StopCyberbullyingDay) a Samsung #OkosTelefonOkosHasználat powered by Galaxy Z Flip akciójával állt ki a cyberbullying ellen, és elkötelezett a felelős tartalomfogyasztás és -előállítás mellett. A vállalat Európában és globálisan is több kezdeményezéssel hívta fel a figyelmet a technológiai megoldások tudatos használatára.

A Samsung 2018-as, a magyarok mobilhasználati szokásait vizsgáló kutatása rámutat, hogy a fiatalok életében elengedhetetlen szerepet tölt be az okostelefonjuk. A legtöbb tinédzser akár félóránként vagy még gyakrabban ránéz a készülékére, és szinte sosem kapcsolja ki azt[1]. Az UNICEF szerint minden harmadik magyar fiatalt ért már bántalmazás a különböző online platformokon [2].

A Samsung számára kiemelten fontos, hogy felhívja a figyelmet a technológia felelős használatára, így a cyberbullying megelőzésére is. A vállalat legújabb készülékei a tartalomgyártó generáció számára készültek, így a Samsung a tudatos tartalomelőállítást helyezi előtérbe új akciójával. A nemzetközi cyberbullying elleni napon globális kezdeményezéseivel és az #OkosTelefonOkosHasználat powered by Galaxy Z Flip kampánnyal a tartalomgyártóknak is üzent a vállalat.

Az önkifejezés minden korábbinál szabadabb a modern kor eszközeivel, ugyanakkor a magyar fiatalok több mint fele is találkozott már olyan online tartalommal saját magáról, amelyet nem szívesen lát viszont nyilvánosan[3]. Az átgondolt és másokat tiszteletben tartó videók vagy képek sokat tehetnek a gyermekek mentális egészségének megőrzéséért. Fontos, hogy a szülők az általános viselkedés mellett az online szabályokat is megismertessék a gyermekeikkel már fiatal korban.

Június 19-én a Samsung minden kommunikációs felülete, a közösségi média- és weboldala, illetve az Oktogonon található LED kijelzője a #OkosTelefonOkosHasználat üzenetet közvetítette, hogy felhívják a figyelmet a cyberbullying megelőzésére és a technológia tudatos használatára. A vállalat weboldalán a felhasználók megismerhetik a Samsung globális kezdeményezéseit, melyeknek a zaklatás visszaszorítása a célja.

A Samsung internetes zaklatás elleni kezdeményezései elérhetők a #OkosTelefonOkosHasználat powered by Galaxy Z Flip akció weboldalán.


[1] Samsung Electronics: A magyarok mobilhasználati szokásai c. felmérés, 2018
[2] https://unicef.hu/cyberbullying
[3] Samsung Electronics: A magyarok mobilhasználati szokásai c. felmérés, 2018

Iratkozzon fel hírlevelünkre!