fbpx

Samsung – Rekordszámú jelentkező a Megoldások a holnapért kihíváson

Samsung – Rekordszámú jelentkező a Megoldások a holnapért kihíváson

Második fordulójához érkezett a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett kihívás. A Megoldások a holnapért 2023-as évadára az ország számos pontjáról, összesen 559 diák jelentkezett olyan problémafelvetésekkel és megoldási javaslatokkal, amelyek pozitívan hathatnak mindannyiunk jövőjére.

Az elfogadás erősítése, a megújuló energiaforrások innovatív felhasználása vagy éppen a különböző prevenciós módszerek kidolgozása. Néhány azok közül a témák közül, amelyek a jövő generációjának fiataljait talán a leginkább foglalkoztatják. A Samsung és az EdisonKids 2023-as Megoldások a holnapért kihívására az ország 123 iskolájából, összesen 559 diák jelentkezett, hogy tanáraik bevonásával egy-egy a fenntarthatóság, a jövő oktatása vagy a közösség kategóriában bemutatott problémafelvetéssel és megoldási javaslattal induljanak a versenyen. Az immáron harmadik alkalommal meghirdetett kezdeményezés népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a tavalyi évhez képest dupla annyi csapat várta a szakmai zsűri döntését a továbbjutásról.

A rekordszámú jelentkezést követően a szakmai zsűrin volt a sor, hogy kiválassza azt az 50 csapatot, akik már meg is kezdhették a képzést. Számukra a program egyedülálló módon egy sokoldalú tanulási platformot biztosít. A virtuális tudástáron keresztül a diákok április 11-ig a jövőtervezés első három lépését ismerhetik meg, ahol videós anyagok segítségével elsajátíthatják a kreatív gondolkodás és a problémamegoldás modern eszközeit és módszereit. A platformon elérhető szakértői videók, a munkafüzetek és az online, élő kérdezz-felelek révén ötleteiket is új megvilágításba helyezhetik. Rendkívül fontos ugyanakkor a csapatokat kísérő EdisonTanárok szerepe is, így ők mentorációs és facilitációs képzéseken vehetnek részt ugyanitt, hogy a verseny ideje alatt hatékonyan támogathassák csapataikat. Az edukáció mellett a platform egy inspiráló és kreatív közösség élményét is garantálja a programban résztvevőknek. 

A bő egy hónap alatt a csapatok elsajátíthatják azt a tudást, amellyel ötleteiken tovább dolgozva versenyezhetnek a továbbjutásért. A forduló végén videós és írott anyag formájában mutatják be megoldásaikat a szakértő zsűrinek, a tét pedig nem kevesebb, mint a legjobb 8 csapatba jutás. Április 17-én kiderül, melyik az a 8 csapat, aki a harmadik fordulóban a kommunikációs és prezentációs készségeit fejlesztheti tovább a Momentán társulat segítségével. A program keretében a színházi improvizációs elvek, eszközök és készségek felhasználásával a diákok játékos módon még jobban megismerhetik egymást és önmagukat, valamint hatékonyan bővíthetik kommunikációs eszköztárukat. A 8 döntős csapatot a szakértők és mentorok személyes támogatásukkal és iránymutatásukkal segítik abban, hogy ötleteiket minél több szempontból megismerjék és ezáltal a lehető legkidolgozottabban prezentálhassák a zsűri előtt.

A Megoldások a holnapért kezdeményezés nem csak motiváló közösséget és egyedülálló képzést biztosít: a nyertes diákok, tanárok, valamint iskoláik összesen 6 millió forint értékben nyerhetnek Samsung készülékeket.

A 2023-as kihívásról bővebb információ itt érhető el: https://www.samsung.com/hu/solvefortomorrow/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!