fbpx

Samsung – Magyar közösségi kezdeményezéseket segítettek a Samsung önkéntesei

Samsung – Magyar közösségi kezdeményezéseket segítettek a Samsung önkéntesei

A Samsung központjának munkavállalói minden évben ellátogatnak egy-egy leányvállalat országába, hogy helyi projektek támogatásával megerősítsék a vállalat társadalmi szerepvállalását. Ebben az évben Magyarországra érkezett a 31 szakértőből álló csoport.

A Samsung OneWeek lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy hozzájáruljanak a társadalmi kihívások elleni harchoz egy olyan programon keresztül, amely 2010 óta támogat rászoruló közösségeket és helyi szervezeteket.

A kezdeményezés az elmúlt években már több mint 50 alkalommal kelt útra, 1500-nál is több önkéntessel. A 2019-es program részeként a csapat járt már Kambodzsában, Kazahsztánban és Indonéziában is, ahol nőknek szóló edukációs és képzési programokat fejlesztettek és helyi problémákra kerestek innovatív megoldásokat. A magyarországi projekteken a Samsung az Egyesek Ifjúsági Egyesülettel működött együtt, akik a résztvevőkkel való kapcsolattartásban és a műhelymunka koordinálásában segítettek.

A projekt célja, hogy a civil szervezetek az önkéntesekkel együttműködve elsajátítsák a jó gyakorlatokat és létrehozzanak egy új, egyedi megoldást az általuk megfogalmazott problémára. Az egyhetes, intenzív műhelymunka során a program résztvevői megismerték a vállalkozói látásmódot, a Samsung szakértői által vezetett előadásokon és csoportos foglalkozásokon vitatták meg a lehetséges fejlesztési irányokat. A Samsung önkéntesei között marketing és sales szakemberek, formatervezők és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kollégák is segítették a munkát. A hét végére a partnerek az innovatív technológiák használatával kész tervet alakítottak ki, amellyel tovább fejleszthetik szervezetük működését.

Magyarországon az ifjúsági csoportok által kezdeményezett helyi szintű társadalmi projektek kerültek előtérbe. A OneWeek célja, hogy fiatalokat ösztönözzön a saját ötleteik megvalósítására, és olyan inspiráló környezetet hozzon létre, amelynek köszönhetően javíthatják a közösségük élet- és munkakörülményeit. Budapesten három lengyel startup és öt magyar ifjúsági szervezet projektötletein dolgoztak együtt a program önkéntesei a résztvevőkkel.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!