fbpx

Hasznos és tanulságos lehet tudni azt, hogy a kialakult helyzetre hogyan reagálnak, milyen intézkedéseket hoznak a vállalatok. A következőkben tagvállalatunk, a PwC Magyarország intézkedési csomagját osztjuk meg az olvasókkal, bízva abban, hogy esetleg találnak a lépések között olyat, amelyet maguk is alkalmazásra érdemesnek tartanak.

Olyan gazdasági és társadalmi időszakot élünk meg, ami a PwC Magyarország részéről is speciális működést igényel. A következő intézkedésekkel reagálunk erre a helyzetre.

Home office: Az elsődleges célunk fenntartani az üzletmenet folytonosságát és a munkavégzés minőségét úgy, hogy mindeközben mindent megtegyünk magunk, kollégáink, családjaink és ügyfeleink egészségének megőrzése érdekében. Tech-enabled vállalatként nagy rutinunk van már az otthonról végzett munkában, de most először teszteljük tömegesen, hogy a napi feladatainkat zökkenőmentesen el tudjuk-e látni távmunkában. Március 13. óta minden kollégánk, aki teheti, home office-ból dolgozik, s az eddigi tapasztalataink nagyon pozitívak.

Döntések támogatása, folyamataink online térbe terelése: Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a hazai kormányzati döntések üzleti életre gyakorolt hatásairól naprakész információkkal rendelkezzenek ügyfeleink. Ezért március 17. óta minden nap tartottunk egy-egy online előadást gazdasági, adózási, jogi változásokról, valamint folyamatosan adunk tájékoztatást a szélesebb társadalmi rétegeket érintő kérdésekről is (https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba.html). Munkavállalóink kiválasztási folyamata és például a számlázás is digitális platformon zajlik. 

Oktatási digitális iránymutatás tanároknak, szülőknek: Az új oktatási forma kialakítása során nem könnyű eligazodni az alkalmazások között, illetve elsajátítani azok használatát. Infografikákban igyekeztünk összefoglalni, hogyan is fogjunk hozzá a digitális oktatáshoz: kezdve az eszközökkel való ellátottság felmérésétől az egységes platform kialakításán át a számonkéréshez és a rendszeres kommunikációhoz használatos különböző alkalmazásokig. Ezt az anyagunkat online csatornáinkon keresztül terjesztjük, illetve oktatási csoportokban is megosztottuk.

Adománygyűjtés: Részletes listát állítottunk össze arról, hogy hol és milyen eszközökkel tudnánk segíteni a jelen helyzetben. Kórházak, vérellátók, szociális intézmények, idősek otthona is felkerültek a támogatandó szervezetek közé. Céges, illetve munkatársi adományokból tervezzük beszerezni a szükséges eszközöket; maszkokat, mosó- és szárítógépet, nővérhívót stb.

Mentális coaching: A pandémiás és a távmunkával teli időszakban egyéni és csoportos mentális, úgynevezett Resilience coaching támogatást nyújtunk kollégáinknak annak érdekében, hogy lelkileg is egészségesek maradjanak.