fbpx

PwC – Fenntartható fejlődési célokról szóló tanulmányt készített a PwC

PwC – Fenntartható fejlődési célokról szóló tanulmányt készített a PwC

PwC tanulmánya szerint a szervezetek közel 72%-a tesz említést a fenntartható fejlődési célokról (SDG-k) az éves vállalati vagy fenntarthatósági jelentésében, ami az elmúlt évhez képest 10%-os növekedést jelent. A konkrét lépések és a célok integrálása azonban számos vállalat esetében még mindig várat magára, mert a szervezetek nehezen képesek meghatározni, hogy a szokásos üzleti tevékenységeken túl milyen intézkedéseket kell tenniük. A becslések szerint az SDG-k csupán az új üzleti lehetőségeket tekintve több milliárd dollárnyi bevételt és költségmegtakarítást, valamint több száz milliónyi új munkahelyet eredményezhetnek.

A felmérés 21 országban és 6 ágazatban, több mint 700 tőzsdén jegyzett cég vállalati és fenntarthatósági jelentései alapján azt vizsgálja, hogy a fenntartható fejlődési célok milyen mértékben épülnek be az üzleti stratégiába, a tervezésbe és a jelentéstételbe. A célok tájékozódási pontként segítik a szervezeteket abban, hogy a világ környezeti, társadalmi és gazdasági kihívásait kezelni tudják.

A tanulmány főbb megállapításaiból:

  • A vállalatok 50%-a határozott meg kiemelt SDG-ket és csupán 28% azon vállalatok aránya, melyek a célokhoz kapcsolódóan érdemi teljesítménymutatókat (KPI-ket) neveznek meg.
  • A vállalatok 27%-a említi az SDG-ket az üzleti stratégiája részeként.
  • A technológia; média és távközlés; valamint az energia-, közműipar és bányászat ágazatok állnak vezető helyen azon a téren, hogy említik-e az SDG-ket a jelentéseikben.

Részletes magyar nyelvű összefoglaló ezen az oldalon található.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!