fbpx

Procter & Gamble RSC Kft. – GoGreen – belső munkatársi érzékenyítés a környezetvédelem iránt

Procter & Gamble RSC Kft. – GoGreen – belső munkatársi érzékenyítés a környezetvédelem iránt

A P&G irodai dolgozóinak érzékenyítése az egyén szintjén elérhető környezetvédelem iránt, az irodai környezetben maximalizálni a környezetbarát megoldásokat. Az önkéntes csapatok fórumot teremtettek arra, hogy információkat adjanak át, szakértőket vonjanak be, előadásokat szervezzenek, megoldásokat kínáljanak, ötleteket gyűjtsenek.

A cél a teljes irodai környezet környezetbarátabbá tétele, az energia-, vízhasználat és szemét csökkentése a mindennapi normál munkamenet mellett, illetve a munkatársak érzékenyítése, valamint eloszlatni azt a tévhitet, hogy egy ember hozzájárulása semmit sem ér. Irodai szinten is tenni a cég fenntarthatóság terén tett erőfeszítéseihez – fenntartható gazdaságból származó alapanyag, zéró hulladék termelése a gyártás során, logisztikai lábnyom csökkentése, innovációk a termékekben/csomagolásokban, felelős fogyasztás ösztönzése.

A körkörös gazdasági modell alapja, hogy minden egyes működési folyamat elindulásánál már a fenntarthatóság is súllyal bíró tényező. Munkatársaikat a digitalizáció mellett a legértékesebb erőforrásaiknak tekintik, így szemléletük formálása elengedhetetlen, illetve ezen programon keresztül saját ötleteiket is megvalósíthatják. Két-háromhavonta kétórás interaktív eseményt szerveztek, más-más témára fókuszálva, ahol ismeretátadás (pl. különböző hulladékok, milyen típusú hulladékok és mely gyűjtőbe kell helyezni őket és miért), majd játékos teszt formában tudták a tudásukat tesztelni – minden elektronikusan online formában működött, papírmentesen.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!