fbpx

THBE – Októberben kerül megrendezésre a VI. Hungarian Impact Day

THBE – Októberben kerül megrendezésre a VI. Hungarian Impact Day

A Társadalmi Hasznosságú Befektetők Egyesülete hatodik alkalommal tartja éves konferenciáját 2021. október 14-én, a budapesti Radisson Blu Béke Hotelben. Az esemény résztvevői betekintést nyerhetnek az ESG alapok és impact befektetések világába, hasonlóságaikba és különbségeikbe, valamint hatásaikba és azok mérésének lehetőségeibe.

A plenáris ülésen – más előadók mellett – jelen lesz Cyrill Gouiffés, a European Investment Funds szervezet Social Impact Investments vezetője, aki beszélni fog Európa jelenlegi impact befetetéseinek helyzetéről, illetve az ESG és impact befektetések kapcsolatáról. A meghívottak között szerepel két külföldi kockázatitőke-befektető társaság, melyek a klímaváltozás problémájával, illetve egyéb, környezetet és társadalmat érintő kérdésekkel foglalkoznak befektetéseiken, illetve startup-ok pénzügyi felkarolásán és mentorálásán keresztül. A két társaság szakemberei egy panelbeszélgetés keretén belül, egy-egy befektetési alapkezelő nemzetközi munkatársával „szembe állítva” fogják áttekinteni az ESG és impact befektetések kapcsolatát, különbségeit és összefüggéseit.

A szekcióülések egy-egy esettanulmányon keresztül mutatnak be olyan társadalmi vállalkozásokat, amelyeknek tényleges környezeti és társadalmi hatásuk van. E társaságok befektetői is meghívást kaptak a rendezvényre, így a befektetői és vállalkozói szempontok is megjelennek majd az impact befektetésekkel összefüggésben. A résztvevők mindezek mellett megismerhetik egy vagyonos magánszemély impact befektetését, mint jó gyakorlatot, és bepillantást nyerhetnek az impact befektetések mérésének lehetőségeibe is magánbefektetői, tőkebefektetői és alapkezelői szemszögből.

Az eseményen bemutatkozik 2-2 fiatal startup csapat, akik már a NextGen-t képviselik. Ők a saját történetüket mesélik el, külön hangsúlyt fektetve impact befektetésük alapötletére és szándékaikra, illetve arra, hogyan jutottak el idáig és mik a jövőbeli terveik.

Regisztráció a rendezvényre: ezen a linken.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!