fbpx
bkbhnpn

Ökotárs – Újabb előrelépések az Ökotárs Alapítvány KÖZ-SZER-VEZ programjában

Ökotárs – Újabb előrelépések az Ökotárs Alapítvány KÖZ-SZER-VEZ programjában

bkbhnpn

Negyedik éve támogat az Ökotárs Alapítvány közösségi kezdeményezéseket KÖZösség-SZERvezés-VEZetés programja keretében képzéssel, mentorálással és kisléptékű anyagi támogatással.

A programban idén is bővítették az együttműködő közösségek körét, s most 16 közösségszervezőnek és csoportjaiknak biztosítanak lehetőséget és támogatást a helyi problémák feltárásához és sikeres megoldásához. A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is az ország északkeleti megyéiből érkezett a legtöbb pályázat, s idén is a roma közösségek képviseltetik legnagyobb számban magukat.

Újdonság és mérföldkő a program történetében, hogy idén több, már gyakorlott szervező képes kiterjeszteni a közösségszervezést egy településről kistérségi szintre, így hálózatba összekapcsolva a hasonló problémákkal küzdő szomszédos településeket. Most először lesz lehetőség a főváros agglomerációjába tartozó települések közötti hálózat kialakítására is. A program szakmai partnere a Civil Kollégium Alapítvány. Az eddigi sikerekről és a jövőbeli tervekről a következő oldalon olvashat bővebben: http://kozszervez.okotars.hu/ 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!