fbpx

Ökotárs – Új pályázati felhívással jelentkezett a Közös Értékeink Program

Ökotárs – Új pályázati felhívással jelentkezett a Közös Értékeink Program

Fejlődésben+ néven ismét megnyílt a lehetőség lelkes állampolgároknak és civil szervezeteiknek, hogy hatékonyan lépjenek fel a számukra fontos ügyekben, megvalósítsák saját ötleteiket és szervezetként is fejlődjenek.

Az Ökotárs Alapítvány az Autonómia Alapítvánnyal, a Kárpátok Alapítvány-Magyarországgal és a Közösségfejlesztők Egyesületével együtt – az Európai Unió forrásainak felhasználásával – olyan magyarországi civil szervezetek számára hirdetett pályázatot, amelyek az alapvető uniós jogok és értékek megvédéséért és előmozdításáért tevékenykednek. A pályázat célja, hogy Magyarországon is érvényesüljenek a közös európai értékek, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok védelme, ezért a szervezők olyan jelentkezőket várnak, akik kezdeményezéseikkel népszerűsítik ezeket az értékeket, cselekvésre buzdítanak és közösségüket bevonva maguk is cselekednek, hogy mindannyian méltósággal és szabadon élhessünk egy igazságos, szolidáris és egyenlő társadalomban.

A Közös Értékeink Program olyan konkrét projekteket, tevékenységeket támogat, amelyek mérhető (igazolható) változást érnek el, és amelyeknél ez a hatás fennmarad a projekt vége után is, azaz konkrét utóélete lesz az elvégzett munkának. Az elbírálás során előnyt élveznek azok a pályázatok, amelyek kidolgozásába és különösen megvalósításába a pályázó bevonja az érintett társadalmi csoportokat, érintettjei fiatalok és/vagy hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, illetve olyan térségekben valósulnak meg, ahol a civil aktivitás szintje általában alacsony.

A pályázatokat legkésőbb 2024. április 5-én 14.00 óráig lehet benyújtani. A projektek végrehajtását a támogatási döntés közzétételének napján várhatóan 2024. június közepén lehet megkezdeni. A projektekzárásának legvégső határideje 2025. december 30.

Részletes pályázati felhívás és jelentkezési lehetőség: https://kozosertekeink.hu/fejlodesben-plusz-palyazati-felhivas

Iratkozzon fel hírlevelünkre!