Idén is folytatódik az Ökotárs Alapítvány által meghirdetett Civil Térkép program. A jelenlegi támogatottak azok közül a szervezetek közül kerültek ki, melyekkel az alapítvány a 2019-2020-as periódusban sikerrel dolgozott együtt. A meghívásos pályázat útján kiválasztott szervezetek az esetek többségében korábbi támogatott projektjüket fejlesztik tovább, különös tekintettel a kommunikációra és a hálózatbővítésre.

A Civil Térkép továbbra is a helyi és térségi civil együttműködések közös ügyek mentén történő fejlesztésére fókuszál, a támogatott projekteket a szervezők mentorálással is követik. A megvalósulás ideje alatt a következő hónapokban online (később remélhetőleg személyes) találkozókkal, képzésekkel, valamint kommunikációs tanácsadók közreműködésével segítik a programban részt vevő szervezeteket.

A program hivatalosan február elején indult egy online eseménnyel, melyen a támogatott projektek képviselői és a lebonyolító konzorcium tagjai vettek részt. A találkozón online interaktív eszközök igénybe vételével vázolták fel a részt vevő szervezetek jelenlegi helyzetét, és felmérték a következő tíz hónap közös munkája során felmerülő szükségleteiteket.

Március 16-án egy online műhelyre került sor, mely a későbbi hosszabb távú, személyre szabott kommunikációs mentori támogatás indító eseménye volt. A mentorok feltérképezték a szervezetek tevékenységét, projektjeit, célcsoportjait, kommunikációs preferenciáit, ami alapján közösen tervezik meg a következő hónapok fejlesztő munkáját.