fbpx

Ökotárs – Emlékösztöndíj Foltányi Zsuzsa tiszteletére

Ökotárs – Emlékösztöndíj Foltányi Zsuzsa tiszteletére

Az Ökotárs Alapítvány emlékösztöndíjat alapított a szervezet tavaly elhunyt munkatársa, Foltányi Zsuzsa tiszteletére. Az ösztöndíjjal olyan kiváló, felsőoktatásban résztvevő hallgatókat szeretnének támogatni, akik környezettudományokhoz kapcsolódó területeken tanulnak, és aktívan tesznek a fenntarthatóság és a környezet védelmének népszerűsítéséért.

Foltányi Zsuzsa a magyarországi civil környezetvédelmi mozgalom és a fenntarthatósági törekvések egyik legmeghatározóbb személyisége volt. Neki köszönhető – sok más kezdeményezés mellett – az Ökotárs Alapítvány létrejötte is. A szervezet éppen ezért úgy döntött, hogy a szakember halálának első évfordulóján emlékére és munkásságának tiszteletére emlékösztöndíjat alapít. Az ösztöndíj célja hozzásegíteni a fiatalokat ahhoz, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a környezetre, mint ahogy Foltányi Zsuzsa tette élete során.

A „FoZsu” emlékösztöndíjra legkésőbb április 22-ig pályázhatnak aktív hallgatói státusszal rendelkező egyetemisták, akik a tágabb értelemben vett környezettudományi vagy ehhez kapcsolódó területeken (pl. környezetvédelmi mérnök, természetvédelmi szakmérnök, humánökológia, közösségi tanulmányok) tanulnak. Az ösztöndíj egy tanévre, 10 hónapos időtartamra szól, havi összege 150 000 Ft. Ez idő alatt a díjazottnak meg kell valósítania valamilyen konkrét eredményekkel, társadalmi és környezeti haszonnal járó kutatási vagy gyakorlati projektet. A kuratórium évente legfeljebb három ösztöndíjat támogat. Az emlékösztöndíjasok a díj odaítéléséről szóló dokumentumot július 13-án, Foltányi Zsuzsa örökségének tiszteletére születésének évfordulóján, egy díjátadó ünnepség keretében vehetik át. Az ösztöndíj folyósítása a tanév kezdetével, 2024. szeptemberében indul.

További információ és jelentkezés: https://okotars.hu/fozsu-emlekosztondij

Iratkozzon fel hírlevelünkre!