fbpx

NUMIL Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. – Nutricia Otthonápoló Szolgálat (NOSZ)

NUMIL Hungary Tápszerkereskedelmi Kft. – Nutricia Otthonápoló Szolgálat (NOSZ)

A Numil Kft. 20 éve működteti országos lefedettséggel a Nutricia Otthonápoló Szolgálatát (NOSZ), amely szigorú szakmai és jogszabályi előírásoknak megfelelően (ÁNTSZ engedély, ISO minősítés) térítésmentesen, széleskörű segítséget nyújt a szondatáplált betegeknek és a hozzátartozóiknak. Azoknak, akik szájon keresztül nem tudnak megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot bevinni a szervezetükbe, a gyógyulás esélyének növelése, valamint az életminőség javulása érdekében elengedhetetlen a szondatáplálás.

A beteg otthonában történő ellátása, pszichés és fizikális támogatást nyújt a betegséggel való küzdelemben, csökkentheti a kórházi szövődmények kockázatát. A NOSZ 15 otthonápolója évente kb. 1500 fő új szondatáplálásra szoruló beteget (10%-a gyermek) lát el, annak érdekében, hogy az otthoni ellátásuk során történő táplálásterápiája biztonságosan és hatékonyan történjen. A NOSZ ápolója a telefonos megkeresést követő 24-48 órán belül otthonában látogatja meg a beteget, segítséget nyújt a személyre szabott szondatáplálás felépítésében, megtanítja a szonda gondozását. Ezt követően több vizit kerül megszervezésre, valamint bármikor lehetőség van telefonos konzultációra, a vállalat dietetikusa e-mailben vagy ingyenesen hívható telefonszámon mindenki számára elérhető tanácsadást biztosít.

A NOSZ hazánk egyetlen kezdeményezése, amely a szondatápláltak otthonápolásához nyújt segítséget, költségeit a vállalat fedezi, így a NEAK által támogatott egyéb ellátásokat is igénybe veheti a beteg (otthonápolás, hospice). A tevékenység hiánypótló, speciális szakértelmet kíván, amely ismeret az egészségügyi képzésben kevés hangsúlyt kap, ezért a vállalat rendszeresen szervez képzéseket az egészségügyi szakemberek részére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!