fbpx

Nagy Bálint: „Kell azt magyarázni, hogy milyen felelőssége van a sajtónak?”

Nagy Bálint: „Kell azt magyarázni, hogy milyen felelőssége van a sajtónak?”

Nagy Bálint, a Pénzcentrum vezető szerkesztője, úgy látja, hogy a felelős üzleti magatartás a teljes nemzetgazdaságra, szűkebb és tágabb környezetünkre egyaránt hatással van. „Aki jól csinálja, azt ki kell emelni, hogy példát mutathasson” – mondja. Ezért is csatlakozott az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja zsűrijéhez.


Nagy Bálint, lapigazgató
Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék

Nagy Bálint 2010-ben gyakornokként kezdte a munkát Magyarország vezető lakossági pénzügyi portáljánál, a Pénzcentrumnál. 2011-től a portál szerkesztő-újságírója; 2014-től vezető szerkesztője. Vezetőként nevéhez köthető többek között a Pénzcentrum külalakjának és használhatóságának radikális megújítása. Az erőteljes dizájnfrissítés mellett, a portálnál kiemelt figyelmet fordított új, jóval nagyobb olvasóközönség számára releváns, de mégis szakmai tartalmi irányok meghatározására. Ma, a hivatalos mérések szerint havonta több mint 1 millió valós felhasználó éri el a Portfolio Csoport hírportálját, gyakran szerepel a legolvasottabb magyar oldalak 50-es toplistáján. 2018 novemberében HelloVidék néven indította el új gazdasági- és életmódmagazinját a Portfolio Csoport, az oldal létrehozása, szerkesztőgárdájának felépítése, és tematikájának meghatározása mind-mind Nagy Bálint munkáját dicséri. Az indulás óta ő látja el a portál vezető szerkesztői feladatait is. Az online hírszerkesztésben szerzett tapasztalatait 2019 januárja óta, lapigazgatói pozícióban az Agrárszektor.hu agrárgazdasági hírportálnál is kamatoztatja.

A hírportálok vezetése mellett, elemzői munkája során elsősorban a lakás- és ingatlanpiaci, valamint építőipari- és energetikai trendek elemzésével, értékelésével foglalkozik. Folyamatosan publikál, valamint rendszeresen tart konferenciákon előadásokat, moderál szakmai rendezvényeken panelbeszélgetéseket. Nevéhez köthető a májusban első alkalommal megrendezett Portfolio HR Revolution 2019.

Egy cég is lehet kúl, és ez nem PR-duma” – mondja mikor arról kérdezzük, miért tartotta fontosnak, hogy részt vegyen az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja zsűrijének munkájában. Nagy Bálint úgy látja, hogy a cégek társadalmi felelősségvállalása, a felelős üzleti magatartás a teljes nemzetgazdaságra, szűkebb és tágabb környezetünkre is hatással van, sőt, a felelős hozzáállás még a profitérdeket sem írja felül. Már, ha jól csinálja valaki. És, aki jól csinálja, azt ki kell emelni, hogy példát mutathasson a még próbálkozóknak. „A vállalatok nem nézhetik többé a kispadról a társadalmat és a gazdaságot fenyegető változásokat” – hangsúlyozza.   

Arra a kérdésre, hogy hogyan látja, a médiának milyen szerepe van vagy lehetne abban, hogy elősegítse a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának erősítését, népszerűsítését, rövid válasza van:

Kell azt magyarázni, hogy milyen felelőssége, kötelezettségei vannak a sajtónak fontos társadalmi kérdéseket illetően? Kellene. Szomorú!”

Iratkozzon fel hírlevelünkre!