fbpx

MOL Nyrt. – MOL Hygi

MOL Nyrt. – MOL Hygi

A MOL március végén kezdte meg a kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását MOL Hygi Fluid és MOL Hygi Flow Rapid néven. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Az egység a járvány ideje alatt a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozott és termelte ki a napi mintegy 50 000 literes mennyiséget, amellyel a MOL jelentősen hozzá tudott járulni a koronavírus okozta higiéniás helyzet eredményes kezeléséhez.

A két termék receptúrája a WHO ajánlása alapján készült, amelyeket a Nemzeti Népegészségügyi Központ a helyzetre való tekintettel rekordgyorsasággal vizsgált be és hagyott jóvá.

A fertőtlenítőhöz szükséges etanolt magyar forrásból szerezte be a MOL-LUB, így hazai beszállítótól, hazai cég állítja elő a hazai higiéniás termékeket. A termék kiskereskedelmi értékesítése április végén indult el, miután az operatív törzs által megadott igényeket kielégítettük, így a lakosság is hozzáférhet a korábban hiánycikknek minősülő termékhez.

Az elmúlt hónapokban a vállalat több mint 2,7 millió liter fertőtlenítőt állított elő és szállított ki az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését. Emellett pedig 33 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszert adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, egészségügyi és önkormányzati intézményeknek, illetve az Erzsébet táboroknak.

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!