fbpx

MOL Nyrt. – MOL Egymásért – Most a törődés hajt

MOL Nyrt. – MOL Egymásért – Most a törődés hajt

A MOL március végén kezdte meg a kéz- és felületfertőtlenítő termékek gyártását. A vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. mindössze két hét alatt állította át almásfüzitői üzemének egyik, korábban szélvédőfolyadékot készítő gyártósorát. Az egység a járvány ideje alatt a nap 24 órájában, három műszakban megállás nélkül dolgozott és termelte ki a napi mintegy 50 000 literes mennyiséget, amellyel a MOL jelentősen hozzá tudott járulni a koronavírus okozta higiéniás helyzet eredményes kezeléséhez. Az elmúlt hónapokban a vállalat több mint 2,7 millió liter fertőtlenítőt állított elő, emellett pedig 33 ezer liter MOL Hygi fertőtlenítőszert adományozott a legnagyobb segélyszervezeteknek, egészségügyi és önkormányzati intézményeknek, illetve az Erzsébet táboroknak. 

A SOTE Városmajori Klinika és a Budai Egészségközpont részére lélegeztetőgépeket és légzéstámogató eszközöket adományoztunk 125 millió forint értékben.

Töltőállomáshálózatunkon kiemelt figyelmet fordítottunk a fertőtlenítésre és az egészségügyi dolgozókat ingyen kávéval, teával vártuk. 

A tömegközlekedés helyett Budapesten a BUBI kerékpárhasználatát ösztönöztük jelképes 100 Ft-os havi díjért. A hosszabb utakra pedig a MOL LIMO esetében ingyenes regisztrációt és 30%-kal csökkentett árakat vezettünk be, 5 autóval bekapcsolódtunk az idősek és rászorultak ellátásába, míg az egészségügyi dolgozóknak kedvezményt adtunk a használathoz.

A Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a MOL együttműködésében 9 városból származó szennyvízmintákkal indult kutatómunka a SARS-CoV-2 vírus kommunális szennyvizekből történő kimutatására, melyhez laborépületet biztosítottunk.

További információk a projekttel kapcsolatban >>

Iratkozzon fel hírlevelünkre!