fbpx

Minden eddiginél magasabb részvétel az Effekt 2030 díj idei pályázatán

Minden eddiginél magasabb részvétel az Effekt 2030 díj idei pályázatán

A hazai vállalati szektor társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági törekvéseinek erősödését jelzi, hogy minden eddiginél több pályázat érkezett az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára. Idén a négy általános kategória mellett az orosz-ukrán háborús helyzetre tekintettel bevezetett három speciális kategóriában is nevezni lehetett. A beérkezett pályázatokat öttagú szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes eredményhirdetésre október 6-án kerül sor az Effekteam által szervezett hagyományos szakmai konferencia keretében.

Az Effekteam Egyesület azzal a céllal alapította az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díját, hogy elismerje és a lehető legszélesebb körben megismertesse az üzleti szektor szereplőinek társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági kezdeményezéseit, egyúttal arra ösztönözze őket, hogy közösségi befektetéseik során tartsák szem előtt a valós, mérhető hatások és pozitív változások szempontjait. Az idei elismerésre május 26. és július 31. között nevezhettek a hazai piacon működő nagyvállalatok, kkv-k és startupok, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok. A tavalyi évhez képest tovább gyarapodott a pályázó szervezetek száma a négy általános kategóriában, és élénk volt az érdeklődés az orosz-ukrán háborús helyzetre tekintettel idén bevezetett három speciális kategória iránt is. Az előbbi projektek az összes benyújtott pályázat 80% százalékát alkotják, míg a programok 20% százaléka az utóbbi kategóriák valamelyikébe tartozik.

A beérkezett pályázatokat öttagú szakmai zsűri értékeli. A testület tagjai: Horváth Áron fenntarthatósági vezető, CBRE Magyarország; Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Pogány Éda regionális fenntarthatósági és kommunikációs vezető, Syngenta; Schubauer Krisztina elnökségi tag, Effekteam és CSR szakértő, Future Mind; valamint Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Alapítvány. Az értékelés során a szakértők – az Effekteam szlogenjével összhangban – a közösség, hatás, jövő dimenziói mentén vizsgálják a programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét. A zsűri szeptember 15-ig dönt a nyertesekről, illetve a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra a nagyközönség is leadhatja szavazatait és kiválaszthatja az idei közönségdíjas programot. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására október 6-án, az Effekteam által szervezett hagyományos szakmai konferencia keretében kerül sor, a Microsoft Magyarország budapesti székházában.

A Közösség.Hatás.Jövő konferencia ez alkalommal is egy nagyon aktuális témát vesz górcső alá: az ESG három összetevője közül az „S” komponens szerepét járja körül. Ez az a komponens ugyanis, amelyet mindközül a legnehezebb megragadni és értelmezni, mégis ez hatja át leginkább a mindennapi életünket és a piaci szereplők működését, ez segítheti a vállalatokat a bizalom és az érintettekkel való párbeszéd erősítésében, a társadalmi fenntarthatóság kialakításában. A rendezvény keretében elhangzó előadások azt boncolgatják, hogy jelenleg milyen meghatározó kihívásokkal szembesülnek a vállalatok, mik a lehetséges jó válaszok és megoldások, illetve mindezek a hatások milyen változásokat eredményezhetnek a közeljövőben a vállalatok és stakeholdereik életében. A gondolatébresztő előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés körképet ad a stakeholderek érdekein alapuló, a közösségek jóllétét és az emberek életminőségét szem előtt tartó vállalati értékteremtés és felelősségvállalás gyakorlati példáiról, lehetőségeiről, segítő és hátráltató tényezőiről itthon és külföldön. A konferencia ideje alatt az Effekteam folyamatos meetup és networking lehetőséget biztosít a résztvevők számára az Effekt 2030 díj szakmai zsűrijének döntése alapján idén shortlistre került vállalatok képviselőivel. A rendezvényt az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjának hivatalos eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége zárja.

A konferenciáról és díjátadóról szeptember elején küldünk részletes információkat és akkor nyitjuk meg a jelentkezési lehetőséget is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!