fbpx

Microsoft – Ingyenes online kurzuson oktatják a digitális léthez szükséges ismereteket, készségeket

Microsoft – Ingyenes online kurzuson oktatják a digitális léthez szükséges ismereteket, készségeket

A digitális létre, online álláskeresésre, munkavégzésre történő átállás, valamint annak átgondolása, hogy hogyan tudjuk tudatosan kezelni pénzügyeinket, a kihívások mellett sok újdonságot hozott magával, melyekhez mindannyiunknak alkalmazkodnunk kell. Ehhez kíván segítséget nyújtani a Microsoft Magyarország, a HTTP Alapítvány, az OTP Bank és a Trenkwalder Recruitment közös, „Lehet könnyebb” térítésmentes, online képzési projektje.

Magyar nyelvű, online formában elérhető tananyagot tett közösen elérhetővé a digitális megoldások, az álláskeresés és a tudatos pénzügyi tervezés témaköreiben a Microsoft, az OTP Bank, a Trenkwalder és a HTTP Alapítvány. Ezeket a területeket nemcsak az köti össze, hogy a mindennapjainkat alapvetően befolyásoló és nagy érdeklődésre számot tartó témakörök, hanem az is, hogy mindegyiket érinti a digitális átalakulás. Az elmúlt időszak legnagyobb változása épp ez volt: az irodai munkavégzésről számos munkahelyen hibrid munkavégzésre, az iskolák egy részében hibrid oktatásra álltak át, lassan az összes tennivalót, ideértve a pénzügyeket és az álláskeresést is, a legtöbben képesek otthonról, interneten bonyolítani. Kényelmesen és könnyen, de csak a megfelelő készségekkel és tudással felvértezve! Ezt a ma már nélkülözhetetlennek számító tudást szeretnék a szervezők mindenkinek térítésmentesen átadni. A HTTP Alapítvány a Lehet könnyebb! weboldalon keresztül tette elérhetővé a tananyagot, amely a hasznos tudást szemléletes illusztrációkkal, animációkkal, audio és videó tartalmakkal és kvízekkel teszi még könnyebben befogadhatóvá, a tanulást pedig még élvezetesebbé.

A tananyag összeállítói szerint a kurzus 4-5 óra alatt teljesíthető, de aki szeretne jobban elmélyülni az egyes témakörökben, inkább 10-12 órával számoljon. Az online elérhetőség előnye éppen az, hogy mindenki maga dönti el, hogy mennyi időt és mikor szán a tanulásra. Továbbá december 4-én lesz egy mentorált, élőben megtartott online képzési nap, amelyhez akár 120 ember is csatlakozhat. Ezen mindhárom téma szóba kerül, de a hangsúly a digitális munkakörnyezettel kapcsolatos gyakorlati készségek elsajátításán lesz. A mentorált résztvevők megismerkedhetnek többek között az online munkakörnyezet és a csapatmunkát támogató legfontosabb digitális eszközökkel. A pénzügyi tudatosság témakörében felmerülő kérdéseket emailben várják az OTP önkéntes mentorai a programban résztvevőktől. Ők személyre szabott tanácsokat is adnak például lakásvásárlásról, hitelfelvételről, vásárlási szokásokról, a pénzügyi biztonság megteremtéséről, a bevételek és a kiadások és a háztartások pénzügyeinek kezeléséről.

A munkaerőpiacon elvárt képességekről, az álláskeresés módszereiről kéthetente tudnak a képzés résztvevői online formában konzultálni a Trenkwalder szakértőivel. Hozzájuk bármilyen munkaerőpiaci, álláskereséssel kapcsolatos kérdéssel lehet fordulni: ötleteket adnak önéletrajzíráshoz, állásinterjúhoz.

A képzéseken való részvételhez nem kell más, csak egy mikrofonnal, lehetőleg webkamerával is ellátott számítógép, internetkapcsolat és persze az a 4-10 óra szabadidő, amit a résztvevő kész a tanulásra fordítani.

Mind az önálló, mind pedig a mentorált online képzésre itt lehet jelentkezni: https://lehetkonnyebb.hu/

Iratkozzon fel hírlevelünkre!