fbpx

Kategóriagyőztes lett az ország legjobb HR-megoldásait felvonultató HR Fest-en a Microsoft DigiGirlz AI Challenge. A kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy minél több lány előtt megnyissa a természettudományos oktatás és az informatikai szakmák felé vezető utakat, a Future Generation kategóriában érdemelte ki a fődíjat, vagyis a HRBEST-et.

Az elismeréssel azon cégek erőfeszítéseit díjazzák, amelyek felismerték: rajtuk is múlik, hogy a jövő generációja hogyan boldogul a munkaerőpiacon. A zsűri a DigiGirlz AI Challenge esetében külön értékelte, hogy a Microsoft és a Digitális Tudásért Alapítvány (a Logiscool alapítványa) kezdeményezése már az általános iskolában megszólítja a lányokat, olyan hivatások felé irányítva az érdeklődésüket, amelyek iránt folyamatosan nő az igény a hazai gazdaságban is.

A DigiGirlz AI Challenge kihívás célja, hogy időben, a pályaorientáció előtti életkorban megismertesse a mesterséges intelligencia felhasználási területeit és megkedveltesse tizenéves lányokkal az informatikát. Ehhez nem csupán az érdeklődést kell felkelteni: de olyan társadalmi előítéletek leküzdésére is szükség van, amelyek ma még széles körben akadályozzák a nőket az IT-szektorban történő érvényesülésben. A DigiGirlz egyik legfontosabb eredménye, hogy lehetőséget ad az érdekességek felfedezésére, az egyéni kreativitás megtapasztalására, és a személyesen átélt sikerek révén hozzájárul, hogy a jövőben sokkal több lány lásson vonzó perspektívát az informatikában.

Maga a DigiGirlz AI Challenge a kreativitás játékos versenye a két korcsoportban induló lányok számára. A tavalyi, májusban zárult kihívásba több mint kétszáz lány kapcsolódott be, és olyan győztes projektek születtek, mint a legóból épített, zenére öntanuló módon táncoló okos robot, vagy a 3D nyomtatóval előállítható, programozható robotfigura.