fbpx

Menekültszálló felújításában segítettek a Samsung önkéntesei

Menekültszálló felújításában segítettek a Samsung önkéntesei

A Samsungnál nagy hagyományai vannak a társadalmi felelősségvállalásnak. Az Effekteam Egyesület évek óta szervez önkéntes napokat a vállalat megbízásából, melyek során a munkatársak különféle jótékony célú tevékenységekben vehetnek részt. Legutóbb a Budapesti Módszertani Szociális Központ menekültszállójának felújításában segítettek az önkéntesek.

A Samsung Electronics mintegy húszfős önkéntes csapata nagy lelkesedéssel és kézügyességgel vetette bele magát a budapesti Bánya utcai hajléktalanszálló felújításába, mely jelenleg az ukrán háború elől elmenekült családok átmeneti szálláshelyéül szolgál.

Az önkéntesek egész nap csiszoltak, festettek, takarítottak, hogy az otthonaikból távozni kényszerült, de a főváros jóvoltából szállásra talált emberek szebb környezetben, rendezettebb körülmények között tölthessék mindennapjaikat. A szorgos kezek munkájának köszönhetően megújultak az ajtók, ablakrácsok, radiátorok és korlátok.

A csapat tagjai kellemesen elfáradtak a nap folyamán, miközben közelebbről is beleláthattak a szálló lakóinak életébe, helyzetébe. A segítség mellett így az érzékenyítésre is hangsúly került, mely mindig fontos eleme egy-egy ilyen önkéntes programnak.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!