fbpx

„Megtaláltam azt a különleges hivatást, amire pályakezdőként vágytam” – interjú az Effekteam operatív vezetőjével

„Megtaláltam azt a különleges hivatást, amire pályakezdőként vágytam” – interjú az Effekteam operatív vezetőjével

Szülési szabadságát követően, idén januártól ismét visszatért szakmai feladataihoz Veres-Papp Hajnalka, aki hosszú ideje meghatározó tagja az Effekteam csapatának. Az operatív vezető csaknem másfél évtizede elhivatottan dolgozik az egyesület célkitűzéseinek megvalósítása, a pozitív társadalmi és környezeti változások elősegítése érdekében. Visszatérése kapcsán egyebek mellett arról beszélgettünk vele, hogyan látja a szervezetnél végzett munkáját immár kétgyermekes édesanyaként.

Pályakezdőként kerültél az egyesülethez, ami akkor még Magyar Adományozói Fórum néven működött. Tudatosan készültél arra, hogy a civil szektorban fogsz elhelyezkedni?

Az egyetem elvégzése után nem volt konkrét elképzelésem arról, hogy hol is akarok dolgozni, csak azt tudtam, hogy valami különlegeset, egyedit szeretnék csinálni. Az egyesületnél eltöltött évek igazolták, hogy sikerült megtalálnom azt a hivatást, amire pályakezdőként vágytam.

Mi keltette fel az érdeklődésedet az egyesület iránt?

Önkéntes lehetőséget keresve találkoztam először a szervezettel. Bár az együttműködésünk legelején még nem láttam át teljesen, hogy mi mindennel foglalkozik az egyesület, már akkor is azt éreztem, hogy van értelme a munkánknak, valóban hasznos, amit csinálunk.

Lassan másfél évtizede vagy a csapat tagja. Időközben két gyermeknek adtál életet, de a szülési szabadságot követően mindkét alkalommal ugyanide tértél vissza. Miből fakad ez az elkötelezettséged?

Nagyon szeretek itt dolgozni! Fontosnak tartom azokat a célokat, amikért nap mint nap teszünk, élvezem a munkámat és jól érzem magam ennek a csapatnak a tagjaként.

Az eddig itt töltött évek során mik voltak számodra a fontosabb állomások, mérföldkövek?

Ahogy említettem, annak idején önkéntesként kezdtem az itteni munkámat. Klárival és a csapat többi tagjával sokat dolgoztunk azért, hogy ez az egyesület mára egy stabil alapokon nyugvó, hatékonyan működő szervezet legyen. Büszke vagyok rá, hogy aktív részese lehettem ennek a folyamatnak, szerepet vállalhattam a felmerülő nehézségek leküzdésében és hozzájárulhattam az Effekteam fejlődéséhez. Mindkét szülési szabadságom után örömmel tértem vissza a munkába, amiért nagyon szerencsésnek érzem magam.

Miként alakultak az itteni feladataid és közben hogyan változtál te magad?

Elsősorban operatív feladatokat látok el a kezdetek óta, és ezek mellé társulnak időről időre különféle egyéb teendők. Korábban ilyen volt például a projektkoordináció, a mostani visszatérésem óta pedig a kommunikáció adminisztratív része. Alapvetően szeretek tanulni, új dolgokat kipróbálni, és élvezem, hogy változatos a munkaköröm. Szívesen veszek részt egyesületünk szakmai eseményeinek szervezésében, konferenciák, munkacsoport-találkozók, workshopok megvalósításában, pályázatok lebonyolításában. Rengeteg tapasztalattal gazdagodtam mióta itt dolgozom, és úgy érzem, hogy mind szakmailag, mind emberileg sokat fejlődtem. Mindezért különösen hálás vagyok Klárinak, akitől nagyon sokat tanultam az évek során.

Mi az, amit a legjobban szeretsz az Effekteamnél végzett munkában?

Nagyon szeretem, hogy hasznos és különleges, amit csinálunk. Nem egy tipikus segítő szervezet vagyunk, többnyire a háttérben dolgozunk, de a pályázatok révén talán egy kicsit kézelfoghatóbb a munkák egy része. Nagyon jó az is, hogy a feladataim túlnyomó része rugalmasan végezhető, és részmunkaidőben is el tudom látni a munkámat, ami hatalmas segítséget jelent a gyerekek mellett.

Kétgyermekes édesanyaként másként tekintesz az Effekteam küldetésére, szerepére?

Anyaként sokkal jobban aggódom minden miatt, mint korábban. Szeretném, ha a gyermekeim egy élhető világban, biztonságos körülmények között nevelkedhetnének, és egészséges, boldog, kiegyensúlyozott felnőttek válnának belőlük. Igyekszem szülőként is minden tőlem telhetőt elkövetni ennek érdekében, és jó érzéssel tölt el, hogy a munkám révén még inkább hozzájárulhatok a pozitív környezeti és társadalmi változások elősegítéséhez.

Második gyermeked születését követően az idei év elejétől álltál ismét munkába. Milyen várakozásokkal, tervekkel tértél vissza?

Szeretnék minél hamarabb visszarázódni a szakmai feladataimba, megtalálni az egyensúlyt a munka és a család között. Egy gyerekkel ez viszonylag gyorsan ment, remélem most is könnyű lesz az átállás.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!