fbpx

Megszépült a tatabányai iskola az E.ON önkénteseinek segítségével

Megszépült a tatabányai iskola az E.ON önkénteseinek segítségével

Az E.ON munkatársai szívesen ajánlják fel fizikai segítségüket vagy szakértelmüket egy-egy jó cél érdekében. Az Effekteam rendszeresen szervez önkéntes programokat a vállalat számára, a legutóbbi ilyen akció eredményeként a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskola újult meg.

Az E.ON felelős vállalatként hosszú évek óta támogatja munkatársai önkéntes tevékenységét. A cég több ezer alkalmazottja sok tízezer órában vállalt már szerepet jótékony célú kezdeményezésekben, ahol fizikai munkájukkal vagy szaktudásukkal támogatták a vállalat szűkebb és tágabb környezetében élőket.

Május 31-én az E.ON mintegy 70 fős csapata lendült akcióba annak az önkéntes napnak a keretében, melyet az Effekteam Egyesület szervezett a tatabányai Móra Ferenc Általános Iskolában. A résztvevők az intézményen belül 10 helyszínen varázsolták szebbé a diákok környezetét. A szorgos kezek munkája nyomán többek között elkészült egy ökotanterem, egy kültéri sakktábla, két sziklakert, megújult az iskola parkja és sportpályája. Az önkéntesek lebontották a régi lambériát az egyik tanteremben és új fali paneleket szereltek fel, az alsós osztálytermekben újravonalazták a táblákat, feltöltöttek két homokozót, magaságyásokat alakítottak ki és raklapokból ülőkéket készítettek. Az épületből több tonnányi felesleges padot, széket és asztalt cipeltek ki és csavaroztak szét a segítők.

A tanításmentes napon az iskola munkatársai is kivették részüket a feladatokból. Mint elmondták, számukra a program hozadéka nem csupán a sok megvalósult fejlesztés volt, hanem az a megerősítés és inspiráció is, amit a tanári kar kapott az E.ON lelkes önkénteseitől.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!