fbpx

Tesco – Meghosszabbított határidővel pályázhatnak a helyi közösségek a Tesco támogatására

Tesco – Meghosszabbított határidővel pályázhatnak a helyi közösségek a Tesco támogatására

A Tesco május 10-ig meghosszabbította az immár 15. alkalommal meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” programjának jelentkezési időszakát, így a helyi szervezetek előtt továbbra is nyitva áll a lehetőség, hogy pályázzanak a közösségi élet fejlődését elősegítő projektek támogatására. Az Effekteam Egyesület szakmai közreműködésével meghirdetett program eddigi fordulóiban az áruházlánc már több mint félmilliárd forinttal járult hozzá közösségépítő, környezetszépítő, oktatási és képesség-fejlesztő, illetve egészséges életmódra ösztönző kezdeményezések megvalósításához.

Helyi szervezetek, baráti közösségek, alapítvánnyal nem rendelkező bölcsődék, óvodák és iskolák, nonprofit kis- és középvállalkozások, társasházak és lakásszövetkezetek, valamint informális csoportok számára nyújt finanszírozási lehetőséget a Tesco „Ön választ, mi segítünk” közösségi pályázati programja. Az áruházlánc 2016 óta évente rendszerint két alkalommal hirdeti meg a kezdeményezést, melynek aktuális, 15. fordulójában ismét összesen 42 millió forint támogatást oszt szét országszerte mintegy 150-200 szervezet között.

A vállalat – az eredeti kiíráshoz képest meghosszabbított határidővel – május 10-én 17 óráig várja olyan civil szervezetek jelentkezését, akik kezdeményezésükkel a helyi közösség életének fejlődéséhez szeretnének hozzájárulni. A program különlegessége abban rejlik, hogy az aktuális fordulóban rendelkezésre álló pénzügyi keret elosztását a Tesco a helyben élő vásárlókra bízza, ők tudják ugyanis a leginkább megítélni, hogy az előzsűrizett kezdeményezések közül melyiket tartják a támogatásra legérdemesebbnek. Szavazataik alapján 60 körzet mindegyikében az első helyezett 400 ezer, a második legtöbb voksot gyűjtő 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forintos támogatásban részesül. A független szakértők emellett szakmai szempontok (kidolgozottság, innovativitás, kreativitás és fenntarthatóság) alapján egy vagy akár több pályázót további különdíjra javasolnak.

A Tesco az eddigi 14 forduló során közel 2100 helyi közösségi projekt kivitelezését támogatta összesen több mint félmilliárd forinttal. Ez idő alatt 5300-nál is több pályázat érkezett be, melyek közül az áruházlánc közel 2400-at díjazott, 22-t különdíjjal is jutalmazva. A legtöbb támogatást a Csepel-szigeti kistérségben fogyatékosok számára szabadidős tevékenységet szervező CSEFOSZ SE, a Mosonmagyaróváron és a környező falvakban krízishelyzetben élőknek ideiglenes otthont és munkahelykeresési támogatást nyújtó Lehetőség Családoknak 2005 Alapítvány, valamint a rászorulóknak országszerte több helyen többek között ételt és tanszereket biztosító Re-Formáló Egyesület nyerte.

A jelentkezéseket – a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is a program weboldalán keresztül lehet benyújtani. A beérkezett pályázatokat az Effekteam Egyesület független szakértői bírálják el, valamint választják ki, hogy mely kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Ezt követően, július 15. és augusztus 11. között a Tesco vásárlói valamennyi áruházban voksaikkal dönthetnek arról, hogy melyik kezdeményezés mennyi támogatást kapjon.

További információ és jelentkezés: www.tesco.hu/kozosseg

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!