fbpx

Meghosszabbított határidővel, augusztus 2-áig pályázható az idei Effekt 2030 díj

Meghosszabbított határidővel, augusztus 2-áig pályázható az idei Effekt 2030 díj

A vállalatok részéről tapasztalható élénk érdeklődésre tekintettel, az Effekteam Egyesület vezetősége úgy döntött, hogy az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára érkező pályázatok beadási határidejét augusztus 2-án éjfélig meghosszabbítja.

Az Effekteam Egyesület másfél évtizede dolgozik együttműködésben a felelős hazai vállalatokkal a hatékony környezeti és társadalmi befektetések elősegítése érdekében. A szervezet által meghirdetett Effekt 2030 díj célja is elsősorban az, hogy elismerje és minél szélesebb körben megismertesse az üzleti szektor szereplőinek társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági kezdeményezéseit, egyúttal arra ösztönözze őket, hogy közösségi befektetéseik során tartsák szem előtt a mérhető, kimutatható hatások, pozitív változások szempontjait.

A díjra Magyarországon működő nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, startup cégek, valamint az általuk létrehozott vállalati alapítványok pályázhatnak. Nevezni lehet az ENSZ fenntartható fejlődési céljaival (Sustainable Development Goals, SDG-k) összhangban kialakított négy általános kategóriában: Esélyteremtő üzlet, Jövő gazdasága, Zöld egyensúly és Mindenki társadalma. Ezek mellett idén is megmaradnak a járványhelyzetre tekintettel 2020-ban bevezetett speciális, COVID-19 megoldások a közösségért kategóriák: Példamutató munkáltató, Felelős partner, Kiemelkedő támogató és Értékes termék/szolgáltatás.

A beérkező pályázatokat öttagú szakmai zsűri bírálja el. A testület tagjai: Matolay Réka PhD, egyetemi docens, Budapesti Corvinus Egyetem; Nagy Bálint lapigazgató, Pénzcentrum.hu, Agrárszektor, HelloVidék; Pogány Éda Glória üzleti fenntarthatósági vezető, Syngenta, Kelet-Európa; Schubauer Krisztina elnökségi tag, Effekteam és CSR szakértő, Future Mind; Szabó Gyula kuratóriumi elnök, Ökoszolgálat Magyarország. Az értékelés során a közösség, hatás, jövő dimenziói mentén vizsgálják a pályázati programok kölcsönösségét, mérhető eredményeit és innovatív szemléletét.

Az idei pályázati programokat – a beadási határidő meghosszabbításáról szóló döntés értelmében – legkésőbb augusztus 2-án éjfélig lehet benyújtani. A szakmai zsűri szeptember 13-ig dönt a nyertesekről, illetve a kategóriánként shortlistre kerülő pályázatokról. Ez utóbbiakra a nagyközönség is leadhatja szavazatait és kiválaszthatja az idei Közönségdíjas programot. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására október 1-jén kerül sor az Effekteam Egyesület által szervezett éves szakmai konferencia keretében.

A pályázattal és a korábbi győztes programokkal kapcsolatos további információk ezen az oldalon találhatók.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!