fbpx

Még lehet csatlakozni a Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Önkéntesség Hetéhez

Még lehet csatlakozni a Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Önkéntesség Hetéhez

Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 programsorozatának keretében április 19. és 25. között kerül megrendezésre a Környezetvédelmi és Fenntarthatósági Önkéntesség Hete. A szervezők várják minden olyan intézmény és szervezet jelentkezését, amely egy saját szervezésű online vagy offline programmal csatlakozni tud az eseményhez.

Magyarország Kormánya 11 civil szervezet – köztük az Effekteam Egyesület – kezdeményezésére 2021-et az Önkéntesség Magyarországi Évének nyilvánította. Az év hivatalos megnyitójára 2021. március 25-én került sor egy online szakmai konferencia keretében. A nyitóünnepség támogatója a székesfehérvári önkormányzat volt, melynek honlapján, valamint az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ) 2021 Facebook-oldalán követhették az érdeklődők az eseményt. Az Önkéntes Központ Alapítvány YouTube csatornáján azok is megtekinthetik felvételről a teljes programot, akik nem tudták élőben figyelemmel kísérni az online térben megrendezett szakmai konferenciát.

Az ÖMÉ 2021 keretében összesen négy témahétre kerül sor. Az április 19–25. közötti első tematikus hetet követően június 7–15. között lesz a szociális ellátás, a szociális szféra hete, augusztus 23–29. között a gyermek-család-ifjúság hete, majd október 1–10. között az idősügy hete. Az események célja, hogy egy-egy téma kapcsán felhívják a figyelmet a területen tevékenykedő szervezetek munkájára, valamint azon önkéntes lehetőségekre, melyekkel kapcsolódni lehet hozzájuk és segíteni őket.

A szervezők egy erre a célra létrehozott online felületen várják az ÖMÉ 2021 kezdeményezéshez csatlakozni kívánó szervezetek és intézmények jelentkezését, illetve azok regisztrációját, akik valamilyen saját programmal szeretnének bekapcsolódni az eseménysorozatba. A felület ezen a linken érhető el:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=zMOI2s8CEEGT-lbqjeZ6KMWw7h_5z41Kk5uDGLiUznBUQVZXWFgyMU81RzAxQ1NGRUNWRU42RElDSy4u

Iratkozzon fel hírlevelünkre!