fbpx

McDonald’s – Baján is segíti a pályakezdő fiatalokat a hazai McDonald’s és a United Way Magyarország

McDonald’s – Baján is segíti a pályakezdő fiatalokat a hazai McDonald’s és a United Way Magyarország

Baján és környékén is készségek fejlesztésével támogatja a hátrányos helyzetű fiatalok elhelyezkedési esélyeit a McDonald’s. A hazai étteremlánc célja, hogy elősegítse a fiatalok munkaerőpiacra történő belépését. A „McDonald’s a pályakezdők foglalkoztatásáért” elnevezésű kezdeményezés a fiatalok társadalmi mobilitásának előmozdítása érdekében, a United Way Magyarország országos civil szervezettel, mint szakmai partnerrel együttműködésben valósul meg.

A hazai McDonald’s kiemelt célja, hogy több legyen, mint egy éttermi szolgáltató. Arra törekszik, hogy jelenlétével a gazdasági, társadalmi és természeti környezetben egyaránt pozitív változások megvalósulásához járuljon hozzá, hogy visszaadjon azoknak a közösségeknek, amelyektől ő maga is nagyon sokat kap, így helyileg releváns ügyekben nyújtson segítséget. Az ország egyik legnagyobb, pályakezdőket és diákokat foglalkoztató munkaadójaként fontosnak tartja, hogy olyan készségek fejlesztését támogassa, amelyek segíthetnek a hátrányos helyzetű fiataloknak, javíthatják elhelyezkedési esélyeiket, vagy akár hozzájárulhatnak saját vállalkozásuk elindításához. A „McDonald’s a pályakezdők foglalkoztatásáért” elnevezésű projektsorozat – Ózd és Kisvárda után – most Baján folytatódik.

A program bajai lábának első lépéseként a United Way Magyarország segítségével, pályázat útján választja ki azokat a helyi civil szervezeteket vagy intézményeket, amelyek a környékbeli fiatalok társadalmi mobilitásának elősegítésén jelenleg is aktívan dolgoznak, és olyan projektet terveznek, amelyet a program keretében 2023 folyamán Baján és környékén valósíthatnak meg. Az október végén tartott bajai civil fórumon a résztvevők a helyi fiatalok foglalkoztatásával kapcsolatos problémák feltárása után, pályázati úton megvalósítható megoldásokat kerestek.

A civil szervezetek immár megkezdhetik a projekttervek előkészítését, hiszen a United Way elérhetővé tette a pályázati adatlapokat. A pályázat kizárólag azon bajai és környékbeli szervezetek számára került kiírásra, akik a „Közösen a pályakezdők foglalkoztatásáért Fórum és Workshop” eseményen részt vettek. A pályázat lebonyolítója a United Way Magyarország, a programok megvalósítása 2023-ban várható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!