fbpx

McDonald’s – Átadták a Ronald McDonald Családközpontot

McDonald’s – Átadták a Ronald McDonald Családközpontot

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában nyitották meg Magyarország első Ronald McDonald Családközpontját, amely a kórházi kezelés alatt álló gyermekeknek és családjuknak biztosít pihentető környezetet. A családközpontot a Gyermekgyógyászati Klinika korábban kihasználatlan padlásterében 120 millió forintból alakították ki. A megvalósítást a hazai McDonald’s éttermek vendégei, az étteremláncot üzemeltető Progress Étteremhálózat, illetve további cégek, szervezetek és magánszemélyek támogatták adományaikkal.

A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány által, a klinika szakembereinek bevonásával megtervezett és megépített otthonos közösségi tér április végétől várja a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának betegeit és családtagjait. A kórház használaton kívüli padlásából, összesen 120 millió forintos beruházással kialakított Ronald McDonald Családközpont nappalival, konyhával, étkezővel, fürdővel és játszókuckókkal is segíti a gyermekeket és kísérőiket az elhúzódó kezelések közötti kikapcsolódásban.

A gyermekgyógyászatban dolgozó szakemberek kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a gyógyulásban meghatározó szerepet játszik a támogató környezet, a családtagok közelsége és a pihenés, a feltöltődés lehetősége. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány új közösségi tere ennek a lehetőségét teremti meg a Gyermekgyógyászati Klinika tetőterében.

A 170 négyzetméteres, korábban kihasználatlan padlástérben több éves tervezés után 2021 őszén kezdődtek meg a munkálatok. A teljes statikai, víz-gáz, fűtés, villamos és építészeti kivitelezésen felül nemcsak egy teljesen új enteriőrt alakítottak ki, de az akadálymentesítés részeként az épület liftjét is egy szinttel feljebb vitték, közvetlenül a padlástérig.

Az új családközpontot a hazai McDonald’s éttermek vendégei, az étteremlánc üzemeltetői, valamint további cégek, szervezetek és magánszemélyek adományaiból hozták létre. A Családközpontban napközben az alapítvány munkatársai állnak a családok rendelkezésére, a létesítményt az alapítvány és a Klinikai Központ közösen tartja fenn.

A debreceni családközpont a 268. a világon. A Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyarországon az elmúlt 28 évben 13 ezer családot szállásolt el térítésmentesen a kórházak közelében, a gyermekek elhúzódó kórházi kezelésének idejére.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!