fbpx

Lions – Adománygyűjtés a rászorulók látásának védelmében

Lions – Adománygyűjtés a rászorulók látásának védelmében

Tavaly ősszel vette kezdetét a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és a GrandVision Hungary Kft. közös adománygyűjtő akciója, mely a nehéz anyagi helyzetben élők számára igyekszik biztosítani az éles látás élményét szakszerű látásvizsgálattal és egyénre szabott szemüveggel. Az gyűjtés indulása óta befolyt összeg átadására február 4-én került sor.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetségének fő célkitűzése a látás védelme és a látássérült emberek támogatása. Tavaly szeptembertől az Ofotért és a Vision Express üzleteiben bármilyen optikai- vagy kiegészítő termék megvásárlása esetén a vevők is hozzájárulhatnak ehhez a törekvéshez. Az eddig befolyt összeg szimbolikus átadására a február 4-én megtartott Kormányzói Bálon került sor.

A vásárlásokból eddig 1 600 000 Ft adomány gyűlt össze, melyet a GrandVision Hungary Kft. nevében Kelemen Anita Ofotért értékesítési igazgató és CSR Ambassador, valamint Szilvási Gábor HR igazgató adott át szimbolikusan a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége kormányzójának, Koncsik Istvánnak. Az együttműködés a tervek szerint a jövőben is folytatódik, ilyen módon is segítve az anyagilag rossz helyzetben élő, rászoruló, látásproblémával küzdő emberek kiszűrését és egyben támogatását a megfelelő szemüveg megvásárlásában.

A közös akció keretében az Ofotért vásárlói szeptember 1-je óta bármilyen optikai- vagy kiegészítő termék vásárlásakor 250 vagy 500 Ft-os adománnyal járulhatnak hozzá a fenti célokhoz, mely felajánlásokkal egyenértékű támogatás nyújtása mellett az Ofotért elkészíti a szükséges szemüvegeket a szűréseken résztvevőknek, akik saját erőből nem tudnának szemüveghez jutni. A kiszűrt rászorulók számára a szakszerű látásvizsgálatot és az egyénre szabott szemüvegek elkészítését a hozzájuk területileg legközelebbi Ofotért üzletben a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének helyi képviseletei segítik.

Ez a megállapodás mindkét fél részéről megerősíti azon alapítványi és vállalati küldetést, melynek keretében társadalmilag felelősen járulnak hozzá, hogy minden ember számára biztosítsák a látás élményét. A GrandVision Hungary Kft. elkötelezett a nemes ügy mellett, ezért az összegyűlt adományt megduplázza, ezzel is segítve, hogy még több rászoruló ember juthasson szemüveghez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!